Kezdőlap | Felhívások > Szépirodalmi pályázat

Szépirodalmi pályázat

Jelentkezési határidő: 2018-06-17 00:00:00Pályázók köre: Azon természetes személyek, akik örökbefogadottként nőnek/nőttek fel, vagy örökbe fogadtak legalább egy gyermeket, illetve életet adtak más által örökbe fogadott gyermeknek.Kapcsolat: noe@noe.huKiíró: Nagycsaládosok Országos Egyesülete

A NOE pályázatot hirdet „Mindent köszönök! – élettörténetek az örökbefogadásról” címmel.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
 
„ne félj kerül / aki enni ad / mindent köszönök/ a te nemfiad / aki enni ad”
 
Az Oscar-díjas színész és költő, Röhrig Géza Örökbefogadás című versének utolsó versszakát azért választottuk pályázatunk mottójául, mert nem csupán az örökbefogadottak és az örökbefogadók történeteit szeretnénk megismerni e pályázat segítségével, de annak legőszintébb, az örökbefogadás minden aspektusát bemutató valós, személyes megélésének módját is. Az utat, ami az örökbefogadás révén szülővé tesz, s azt az utat, amelyet az örökbefogadott jár végig, ahogy kíváncsiak vagyunk azon édesanyák írásaira is, akik úgy érezték, le kell mondaniuk a gyermekükről más szülők javára.
 
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete pályázatot hirdet „Mindent köszönök! – élettörténetek az örökbefogadásról” címmel
 
Pályázati témakör:
Örökbefogadó szülők és (egykori és mai) örökbefogadott gyermekek, valamint a gyermekéről lemondó édesanyák valós élettörténeteit várjuk pályázatunkra, amelyek alkalmasak arra, hogy az olvasók megismerhessék az örökbefogadás lelki és társadalmi vetületeit.
Pályázók köre:
Korosztálytól függetlenül azon természetes személyek, akik örökbefogadottként nőnek/nőttek fel, vagy örökbe fogadtak legalább egy gyermeket, illetve életet adtak más által örökbe fogadott gyermeknek.  (Nem csak a NOE tagjai pályázhatnak!)
Beadható pályázatok száma:
Pályázónként egy pályázat (egy családból többen is pályázhatnak)
Beadás módja:
elektronikusan a noe@noe.hu e-mail címre várjuk a pályázatokat
Formátum:
Géppel írt dokumentum esetén maximum 15 A/4-es oldal, 12-es betűméret, 1,5-es sorköz formátumban. (Kézzel írt pályázatokat nem fogadunk el!)

Beadási határidő: 2018. június 17. (vasárnap) éjfél

További tudnivalók :
A beérkezett műveket szakmai Bíráló Bizottság bírálja el. A pályázat tartalma nem sérthet személyiségi és adatvédelmi jogokat. A Pályázó kérheti, hogy ne eredeti, hanem az általa megjelölt néven jelenjen meg írása a nyilvánosság előtt. A Pályázó dönthet arról is, hogy szereplői ne eredeti nevükön szerepeljenek a szövegben. Az ezzel kapcsolatos döntés és felelősség teljes egészében a Pályázót terheli.

A legjobb három mű díjazása:
1. helyezett: bruttó 400 000 Ft 2. helyezett: bruttó 200 000 Ft 3. helyezett: bruttó 100 000 Ft
 
A legjobb pályaművek közlésre kerülnek a NOE Lapok című kiadványban.
A pályamű kizárólag a Pályázó (szerző) saját alkotása, szellemi terméke lehet. A Pályázó tudomásul veszi, hogy pályázata benyújtásával a pályamű felhasználási jogát automatikusan átadja a Kiírónak, azt a Kiíró a Pályázó külön, további engedélye nélkül nyilvánosságra hozhatja (terjesztés), a nyilvánosság számára bármilyen módon hozzáférhetővé teheti, illetve a szerző nevének feltüntetése mellett átdolgozhatja (fordítás, színpadi feldolgozás).
 
Budapest, 2018. május 2.
Kardosné Gyurkó Katalin
Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke