Kezdőlap | Felhívások > Természetismereti rajz-és irodalmi...

Természetismereti rajz-és irodalmi pályázat

Jelentkezési határidő: 2018-04-05 00:00:00Pályázók köre: Általános iskolai tanulókKiíró szervezet: ARCUS Környezetvédő Egyesület

Az Arcus Környezetvédő Egyesület több év kihagyás után ismét meghirdeti természetismereti rajz- és irodalmi pályázatát a Föld Napja alkalmából, általános iskolások számára. A pályázat új formában, ám hasonló elemekkel kerül kiírásra. Pályázni az egész ország területéről lehet, illetve határainkon túlról is várjuk a pályamunkákat.

Idei pályázatunk központi témája az erdei fülesbagoly és az erdei fülesbagoly telelőhelyek. E faj vidékünk leggyakoribb bagolyfaja, illetve számos településen találhatóak kisebb nagyobb telelőhelyei. Topolya és Bácskossuthfalva központjában már évek óta oktató táblák jelzik az erdei fülesbagoly telelőhelyet. Emellett Vajdaság több településén találhatóak hasonló táblák, melyek ugyancsak e faj telelőhelyeit hivatottak bemutatni.

A pályázat részletes leírása

A pályázat műfajai: rajzpályázat és irodalmi pályázat

I. Műfaj: rajzpályázat

Korcsoportok: általános iskola I-II. és III-IV. osztály

A rajzok elkészíthetőek az adott korcsoport által használt összes technika és rajzeszköz felhasználásával, ugyancsak az adott korcsoportnak megfelelő méretű rajzlapra. Az erdei fülesbagoly, vagy a pályázó lakóhelyén található telelőhely ábrázolása, rajz formájában történő bemutatásával kapcsolatos műveket fogadunk.

II. Műfaj: irodalmi pályázat

Korcsoportok: általános iskola V-VIII. osztály

Az irodalmi pályázatra kézzel írt fogalmazások és esszék küldhetők egy, maximum két A4-es oldal terjedelemben. A megadott témához kapcsolódó élményeket, vagy akár esszé formában tudományosabb jellegű műveket várunk.

A pályázók mindkét műfaj esetében önállóan is pályázhatnak, oktatási intézménytől függetlenül.

A pályamunkák beküldésének általános feltételei

Egy pályázó egy műfajban egy pályázatot nyújthat be. A beküldött pályamű hátoldalán (attól elválaszthatatlanul) kötelező jelleggel fel kell tüntetni az alábbi adatokat:

– a pályamű címét

– a pályázó nevét

– a pályázó életkorát és osztályát

– a pályázó vagy szüleinek elérhetőségét (telefonszámot mindenképp, e-mail címet lehetőség szerint)

– a felkészítő tanár nevét (amennyiben van)

– a tanintézmény megnevezését

A pályázatok beküldésének módja

Mindkét műfaj esetében a pályázók postai úton az alábbi postacímre küldhetik munkáikat: Arcus Környezetvédő Egyesület, 24300 Topolya, Iskola utca 2.

A művek postára adási határideje 2018. április 5-e, csütörtök.

A pályázók a pályamű beküldésével elfogadják, hogy a díjazott pályaművek kiállításának, kiadásának, bemutatásának, közzétételének jogáról, beküldött személyes adataik feltüntetése mellett, a kiíró javára lemondanak. Hiányosan, a kért adatok feltüntetése nélkül benyújtott pályázatokat nem fogadunk el, éppúgy ahogy a határidő lejártát követően benyújtott pályázatot sem.

Pályaműveket nem áll módunkban visszaküldeni!

A díjazottak elismerése

A pályamunkák műfajonként és korcsoportonként kerülnek elbírálásra. A pályázat kiírói a korcsoportok első három legjobbnak ítélt pályamunka alkotóit korosztályuknak megfelelő könyvjutalomban részesítik. A kiírók a kiemelkedő tehetségű pályamunkákat különdíjjal is jutalmazhatják.

A rajzpályázatra beküldött pályamunkákból kiállítást szervezünk Topolyán, a Topolyai Művelődési Ház kiállítótermében, melynek megnyitójára 2018. április 23-án, 18 órai kezdettel kerül sor, ünnepélyes díjkiosztóval egybekötve. Az irodalmi pályázat díjazottait felkérjük műveik felolvasására a díjkiosztó keretén belül.

A beküldött munkákból összeállított kiállítás 2018. április 23-tól május 4-ig lesz megtekinthető a Topolyai Művelődési Ház  kiállítótermében.

Várjuk az ötletes pályamunkákat!