Kezdőlap | Felhívások > Vajdasági Magyar Amatőr...

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIII. Találkozója

Jelentkezési határidő: 2018-03-05 00:00:00Kiíró szervezet: Vajdasági Magyar Művelődési SzövetségKapcsolat: Raffai Ágnes: 069/33-66-065, szinjatszo@vmmsz.orgKiíró: Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, Egység Művelődési Egyesület, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet

Örömmel értesítjük Önöket arról, hogy a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai partnerségével az idei évben 2018. április 5-e és 15-e  között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIII. Találkozóját.  A 2018-as Találkozó házigazdája Nagykikinda.

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója már 23. éve az amatőr társulatok seregszemléje és nemes versengése, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más vajdasági településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba. A szervezők várják a Vajdaságban működő színjátszó csoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére.

A benevezés határideje: 2018. március 5.

Jelentkezni a Találkozó hivatalos jelentkezési lapját kitöltve lehet. A jelentkezési lapot a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapjáról tudják letölteni:

http://www.vmmi.org/index.php?ShowObject=felhivas&id=519

 

A jelentkezés feltételeiről a Szervezési szabályzat ad tájékoztatást, melyet szintén a fent említett oldalon találnak meg.

A Találkozó nem tréfamester! A Találkozó továbbra is, s csakis a színjátszó csoportoknak köszönhetően: Szüntelen keletkezés!

A Találkozóval kapcsolatban érdeklődni lehet Raffai Ágnesnél a 069/33-66-065-es vagy a szinjatszo@vmmsz.org elérhetőségek valamelyikén.

Díjak

A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; a közönségdíj.

A Találkozó a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénye.