Kezdőlap | Felhívások > Vers & zene & kreativitás

Vers & zene & kreativitáskulturális

Jelentkezési határidő: 2019-04-09 00:00:00Kapcsolat: hajnal.anna84@gmail.comKiíró: Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ az Énekelt Versek Zentai Fesztiváljához kötődő versenyfelhívást tett közzé, mellyel a középiskolásokat célozza meg. A felhívást az alábbiakban közöljük.

Kreatív vagy? Ismersz vajdasági költőt? Vagy nem ismersz, de szeretnél? Szívesen zenélsz, videózol, fotózol, szelfizel, esetleg mémeket gyártasz és a közösségi oldalakon lógsz? Jelentkezz a vetélkedőre, és utazz, fesztiválozz vagy pizzázz a csapatoddal!

A vetélkedőre 5 tagú csapatok jelentkezését várjuk (nem feltétel, hogy osztálytársak legyetek, a lényeg, hogy mindenki középiskolás legyen közületek)!

 

A vetélkedő két fordulóban zajlik.

 

Hirdesd meg! Határidő: 2019. április 9.

Szelfizz egy költővel! Költsd át! Zenélj! Határidő: 2019. április 30.

Eredményhirdetés: 2019. május 10-én lesz, Zentán.

 

Díjazás:

A legsikeresebb csapatok nyereményei: egy előadás megtekintése a budapesti Nemzeti Színházban, belépő az oromi Malomfesztiválra, valamit egy csapatos pizzázás Zentán.

Mit kell tenned, ha versenyezni szeretnél?

 

Az I. forduló feladatleírása

Keress rajtad kívül még 4 lelkes csapattársat és válasszatok csapatnevet, küldjétek be csapatfotót és az adataitokat (csapatnév, a tagok neve, születési dátuma, elérhetősége, valamint nevezzetek meg egy tanárotokat, akivel szívesen utaznátok Budapestre!). Majd közösen találjatok ki, hogyan népszerűsítenétek az Énekelt Versek Zentai Fesztiválját (bármilyen eszközt használhattok, lehet ez videó, kép, mém, pörformansz, amit rögzítetek, tényleg bármi)! A fesztivál versenyfelhívását itt olvashatjátok: http://vmmi.org/index.php?ShowObject=felhivas&id=560

A kész alkotást április 9-ig juttassátok el a hajnal.anna84@gmail.com címre!

 

A II. forduló feladatleírása

A második fordulóra több időtök lesz, hiszen három feladatból áll, s teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben külditek be a megoldásokat:

Szelfizz egy költővel! Egyértelmű, nem? Keressetek egy költőt, kattintsatok párat és küldjétek a már megadott címre! Előny, ha leírást is mellékeltek!

Költsd át! Keressetek egy ismert verset, örülnénk, ha vajdasági költő verse lenne, de az idei kötelező és/vagy ajánlott vers is lehet az „áldozat” (http://adattar.vmmi.org/felhivasok/560/enekvers_2019_versek.pdf) és írjátok át egy benneteket foglalkoztató témára, még jobb ha elő is adjátok! Küldjétek el!

Zenélj! Azaz zenésítsetek meg egy vajdasági költő versét, vagy annak rövid részletét! Adjátok elő, vegyétek fel, küldjétek be! Ennyi!