Kezdőlap | Felhívások > Versenyfelhívás: X. Ribár Béla...

Versenyfelhívás: X. Ribár Béla emlékverseny fizikából

Jelentkezési határidő: 2016-04-01 00:00:00Pályázók köre: Felsős tanulókKiíró szervezet: Vajdasági Magyar Pedagógusok EgyesületeKapcsolat: www.fokusz.infoKiíró: Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a GENIUS tehetséggondozó mozgalom

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében tizedik alkalommal rendezi meg a hagyományos Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaversenyt. Gondolkodtató, számításos, valamint kísérleti, kísérletelemező feladatokat oldanak meg a tanulók. A fizikatörténeti feladat témája: Jedlik Ányos (2016-ban lesz 160 éve, hogy leírta a dinamó elvét, és 190 éves a szódavíz), valamint a nemzetközi döntőre Öveges József élete és munkássága. A felkészüléshez szakmai segédanyagokat lehet igényelni.

Túljelentkezés esetén helyi válogató versenyt kell szervezni. A diákokat 2016. április 1-ig lehet bejelenteni a vajdasági döntőre, melyre április 9-én kerül sor a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolában 9 órai kezdettel. A diákverseny célja a tehetséges tanulók felkutatása és felkarolása, a tehetségnevelés serkentése. A rendezvény egyúttal a fizikatanárok szakmai találkozója is, melynek keretében a tantervekről, a tankönyvekről, módszertani kérdésekről és a tanári továbbképzésekről lesz szó.

A verseny nemzetközi jellegű, a legjobb eredményt elért tanulók a magyarországi Eötvös Loránd Fizikai Társulat által szervezett XXVI. Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny döntőjére jutnak el (erre 2016. május 20-21-22. terminusban kerül sor Győrben a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban).

A részletes versenyfelhívás a www.fokusz.info honlapon érhető el.