Kezdőlap | Felhívások > XVII. Kalandok és Álmok Nagytábor...

XVII. Kalandok és Álmok Nagytábor határon túli magyar pedagógusoknakoktatás

Jelentkezési határidő: 2018-06-30 00:00:00Pályázók köre: Határon túli magyar pedagógusokKapcsolat: demjen.izabella@kalandokesalmok.huKiíró: Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége

Felhívás a magyarországi továbbképzéseken való részvételre – 2018!

Büszkék vagyunk rá, hogy 2003 óta folyamatosan szereplői lehetünk a határon túli magyar pedagógusok képzésének! 2011-től képzéseink és táboraink középpontjában az egyre nagyobb népszerűséget és elismertséget elérő élménypedagógia áll.
Ebben az évben megújult programmal jelentkezünk, módszertan terén és eszköztárunkban egyaránt fejlődve, de a Kalandok és Álmok hagyományos értékeit továbbra is megőrizve!
A tizenhetedik alkalommal megrendezésre kerülő Nagytábor a legnagyobb továbbképzés-jellegű munkánk. Trénereink segítségével felvonultatjuk minden tudásunkat, valamennyi újdonságot, amit az elmúlt egy évben tanultunk, legújabb akkreditált képzésünk újragondolt tananyagát, az elmúlt egy év során kimunkált módszereket, frissen tanult játékokat, új irányzatokat – mindazt, amit a „Kalandok és Álmok” védjegy jelent 2018 nyarán.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége közreműködésével 2018 nyarára magyarországi elismert továbbképzéseken való részvételre biztosít lehetőségeket külhoni magyar pedagógusok számára.

A továbbképzés témája:
Kalandok és Álmok – az élményalapú oktatás – avagy nonformális és informális tanítási helyzetek élménypedagógiai alapokon

Ajánljuk mindazoknak a Kalandok és Álmok Nagytáborát, akik…

  • korábban már vettek részt a nyári táborunkban, hogy felfrissíthessék játék- és tudástárukat és nem mellesleg találkozhassanak régi-új arcokkal;
  • már elvégezték valamelyik képzésünket, és úgy gondolják, hogy ez bőven nem volt még elég;
  • találkoztak velünk rövid Szakmai Napok, bemutatók keretei között, és úgy gondolják, szeretnének mélyebben megismerkedni Szakmai Műhelyünkkel és módszereinkkel;
  • legfőképp azoknak ajánljuk, akiket még nem ismerhetünk személyesen, hogy ők is kellőképp “megfertőződhessenek” élménypedagógiával!
  • ajánljuk tanítóknak, szaktanároknak, osztályfőnököknek,  napközis nevelőknek, gyógypedagógusoknak, testnevelő tanároknak, vallástanároknak és iskolapszichológusoknak, mindenkinek, aki nem fél a sajátélményű kihívástól, a csoportban való együttműködéstől, és mindazoknak, akik felismerték, hogy a gyerekek nevelése és fejlesztése legalább olyan fontos, mint az ismeretanyag átadása!

Célunk:
Óvópedagógusoktól középiskolai tanárokig megismertetni mindenkit a non-formális és informális oktatási helyzetek előnyeivel, a tapasztalati tanulás tanórán is alkalmazható módszereivel és az élménypedagógia hatásrendszerével.

A tábor vezetőtrénere:
Bányai Sándor – élmény- és kalandpedagógiai tréner, a Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi docense, a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely alapítója.
Trénereink:
Kovács Nikoletta – tanító, pedagógiai fejlesztő, a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely trénere
Urbán Mónika – mesterpedagógus, tanító, vezetőtanár, tréner
Tóth Gabriella – tanító, gyógypedagógus, pszichopedagógus, fejlesztőpedagógus, tréner
Pölös Annamária – testnevelő, matematikatanár, szabadidő-szervező, tréner
Demjén Izabella – nyelvész, hitoktató, tréner
Takács Nándor – vegyész, mentálhigiénés szakember, tréner

A tábor időpontja:  2018. július 29.-augusztus 3., (érkezés vasárnap délután, hazaindulás péntek reggel).
A tábor helyszíne: Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola, Mórahalom, Tömörkény u. 3., gyönyörű, természetközeli helyen.

Ez nem csak nyaralás: ez komoly tanulás, munka, kimozdulás a komfortzónából! Az itt tanultakat azonnal fogod tudni hasznosítani a tanítás során.
A helyszínről ide kattintva tekinthetőek meg képek.

Képválogatás a tavalyi Nagytáborunk egyik napjáról —> GALÉRIA

Itt pedig a 2016-os Kalandok és Álmok Nagytábor képei érhetők el  —> GALÉRIA

A jelentkezés módja:
IDE kattintva olvasható el a teljes részletes pályázati kiírás.
Jelentkezni KIZÁRÓLAG online adatlap kitöltésével lehet, mely az alábbi linkenérhető el.
Itt az első képzést kell bejelölni az űrlapon
(Kalandok és Álmok – Az élmény alapú oktatás – avagy non-formális és informális tanítási helyezetek élménypedagógiai alapokon.)

És ehhez mindössze csak egy munkahelyi igazolást kell csatolni, amelynek a mintája letölthető innen: Munkahelyi igazolás – 2018

Jelentkezési határidő: 2018. június 30., szombat

A nyertes pályázókat július 20-ig kiértesítik a megadott elérhetőségeken. A jelentkezés minden határon túli magyar pedagógus számára elérhető és ingyenes!
Csak a romániai és csak a nyertes pályázókra vonatkozik, hogy 100 lej befizetése után nyerik el a részvételi jogot, melynek befizetési módjáról később kapnak értesítést. Ez az összeg az RMPSz-hez érkezik be a szervezési költségek fedezésére.
A jelentkezésnek NEM FELTÉTELE a befizetés, azt már csak a biztosan résztvevő nyerteseknek kell rendezniük!

Jelentkezni az RMPSZ honlapján lehet: JELENTKEZÉS ITT

Bármilyen kérdés vagy a jelentkezéssel kapcsolatos technikai probléma esetén készséggel állunk rendelkezésre az alábbi elérhetőségeken.

.
Demjén Izabella,
telefon: +36/20-278-3100
e-mail: demjen.izabella@kalandokesalmok.hu

 

Forrás: www.kalandokesalmok.hu