Kezdőlap | Hirek > Dél-Bácska és Szerémség > Akadályverseny

Akadályverseny

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség a hétvégén tartotta az idei év első szövetségi rendezvényét Temerinben. A szövetségi akadályverseny minden évben nagy népszerűségnek örvend. Nem volt ez másképp idén sem. Vajdaság minden részéről érkeztek cserkészek, Szabadka, Csantavér, Martonos, Zenta, Muzslya és a temerini cserkészcsapatok is képviselték magukat. Közel 130 cserkészt vonzott a rendezvény. A korosztályi program két részen zajlott. A kiscserkészek és a cserkészek részére külön programmal készűltünk.

Nagyon fontosnak tarjuk a keretmesére épűlő programot, idei keretmesének a 48-49 es forradalom és szabadságharcot vettük. Petőfi volt aki segített a magyar honvédjelölteknek eljutni a kiképzőtáborokba. Térképet adott nekik, és lelkesítő beszédét követően a megalakult századokat útjára indította. Állomásokat helyeztünk ki Temerin területén, mint például a múzeum, kálvária, nagy park, és a keretmesébe beillő szerepben lévő állomásvezetők foglalkoztak a jelöltekkel.

Programunk fő célja az volt, hogy felmérjük cserkészeink, illetve az örsök tudását, valamint hogyan tudnak helytállni adott esetekben. Sikeresen könyvelhetjük el úgy a részvételt, mint cserkészeink helytállását. A szórakozás ideje allatt az idő is kedvezett nekünk, és így egy igazi tavaszi rendezvényen vehettünk részt.