Kezdőlap | Hirek > Dél-Bácska és Szerémség > Az óbecsei Petőfi Sándor általános...

Az óbecsei Petőfi Sándor általános iskola gyermeknapja az Ökobecsével

A Gyermekek Világnapját az UNICEF, az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapjának kezdeményezésére 1954. óta szeptember 20-án ünnepeljük. Ez alkalomból Kuszli Angéla, magyartanárnő a természetkedvelő tanulóinak programot szervezett az erdőtelepítők parkjában, ahol a házigazda az Ökobecse természetbarát egyesület volt. Mintegy 30 tanuló jött el a rendezvényre.
A foglalkozás keretében a tanulók Kis Zoltántól a polgári szervezet elnökétől hallottak a környéken található gyógy-és fűszernövényekről. Újrahasznosított anyagokból készült divatcikkeket tekinthettek meg, valamint a vállalkozó kedvűek modellkedhettek. Matilka néni közreműködésével felpróbálták a külünböző ruhákat és kiegészítőket, majd felvonultak a képzeletbeli kifutón. A folytatásban barátságos focimérkőzésen vettek részt a gyerekek. Károlyi Áron, hetedikes tanuló lett a gólkirály, valamint szintén hetedikes tanuló, Horvát Nikolett nyerte el a gólkirálynő címet. A lányok többsége a röplabda mellett döntött. A magyatanárnő örömére olyan tanulók is akadtak, akik az olvasást választották a természet lágy ölén.
Hogy a program zökkenőmentes legyen, Brasnyó Karolina, az Ökobecse
aktivistája gondoskodott.
Az iskola média szakcsoportja megörökítette a szép pillanatokat. A résztvevők díszoklevéllel és díjjal tértek haza.
Az óbecsei Petőfi Sándor iskola évek óta sikeresen együttműködik az Ökobecse természetbarát egyesülettel. A szervezők a rendezvény céljának a játszva tanulást és a barátkozást jelölték ki.

A Petőfi Sándor Általános Iskola média szakcsoportja