Kezdőlap | Hirek > Dél-Bácska és Szerémség > Betlehemezők találkája

Betlehemezők találkája

A Than Fivérek Értelmiségi Kör tradicionális jelleggel harmadik alkalommal szervezte meg a Betlehemezők találkáját az óbecsei Than Emlékházban. Több mint 70 betlehemező érkezett a találkozóra előző évekhez hasonlóan a környező településekről.

A találkozó érdekessége, hogy minden csapat más koreográfiával és szöveggel adja elő az ádventi és a karácsonyi idő legismertebb néphagyományát, a kis jézus születését.

A péterréveiek a templomban a karácsonyi mise keretén belül mutatják be a betlehemezést, a törökbecseiek a régi szokást követve házról házra járva mondanak áldást a házigazdákra, otthonaikra, a földváriak a néptánccsoport tagjainak családját látogatja a pásztorjátékkal, az óbecsei óvodások pedig a karácsonyi műsoruk keretén belül mutatják be mit tudnak.

A bevezetőben Gajdos Flóra, Seres Szandra, Vadnai Erika, Nagy Emília és Kulcsár Tamás péterrévei szavalókat hallhatta a teltházas közönség, akik után sorba következtek az változatos pásztorjátékot bemutató kis csapatok. Az est végén minden betlehemező átvehette a kiérdemelt ajándékcsomagot, majd a jelenlévőkkel közösen elénekelték a Mennyből az angyalt.

A program támogatói: Bethlen Gábor Alap, Szekeres László Alapítvány és Óbecse Község Önkormányzata.