Kezdőlap | Hirek > Dél-Bácska és Szerémség > ECO-SCHOOL-oktatási hálózat az...

ECO-SCHOOL-oktatási hálózat az öko-tudatos, fenntartható életért

Fenntarthatósági témanap a péterrévei Samu Mihály Általános Iskolában

 

Óbecse, Szerbia, 14. február 2019.

Az ECO-SCHOOL Interreg-IPA Magyarország-Szerbia határon átnyúló projekt során a programban résztvevő két szervezet, vagyis a magyarországi Ecocenter Alapítvány és a szerbiai Than Fivérek Értelmiségi kör 2018-ban pilot képzés után fenntarthatósági témanapokat szervez 4-4 általános iskolában a határ mintkét oldalán, melynek célja az általános iskolás gyerekek környezettudatossággal kapcsolatos ismereteinek bővítése, a program szélesebb körben történő megismertetése, népszerűsítése.

A második témanapra 2019. február 14-én került sor a péterrévei Samu Mihály Általános Iskolában. A fenntarthatósági témnap során az iskola diákjai körében az ECO-SCHOOL projekt népszerűsítése zajlott. A felsős diákok prezentáció révén ismerkedtek meg a program 6 témájával: társadalom és környezet, anyagtakarékosság, energiatakarékosság, víztakarékosság, fenntartható termékek és közösségépítés, valamint  mobil applikációval tudták tesztelni tudásukat a környezettudatos élet terén. Az alsós diákokat műhelymunka foglalkozás várta, ahol újrahasznosított alapanyagból készítettek ceruzatartót, alátéte és egyéb dísztrárgyakat. A foglalkozás után újrahaszosítással kapcsolatos játékokkal játszva tudtak tanulni.

A következő fenntarthatósági témanap az adai Cseh Károly iskolában kerül megrendezésre 2019. február 22-én.

 

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról

Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.

A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.comweboldalra.

 

Kapcsolat:

ECO-SCHOOL

Sulc Barta Szilvia

Than Fivérek Értelmiségi Kör

0603331263

office@than.rs

21220 Óbecse, Than fivérek utca 5-7.