Kezdőlap | Hirek > Dél-Bácska és Szerémség > III. NEMZETKÖZI KÖRNYEZETBARÁT...

III. NEMZETKÖZI KÖRNYEZETBARÁT ALKOTÓI TALÁLKOZÓ

 

Idén 2018. október 14-én, vasárnap, tartották meg a III. nemzetközi környezetbarát alkotói találkozót Óbecsén. A szervezők, Ökobecse és a Szivárvány festőcsoport, ebben az évben is a Than Emlékházban kerítettek sort a rendezvényre.

Több helyre is eljutott a találkozó híre, hiszen a helyi alkotók mellett még tíz vajdasági és három magyarországi településről is érkeztek vendégek. Összesen 30 helyi valamint 70 vajdasági és magyarországi alkotó vett részt az eseményen. A találkozón a résztvevők újrahasznosított papírra alkottak, emellett voltak akik növényi eredetű színezéket is használtak, hogy még környezetbarátabb alkotások készüljenek. A festők különféle képzőművészeti technikákat alkalmaztak munkájuk során. Az előző 2 évben készült alkotásokat is megtekinthették idén a jelenlévők. Az idei évben készült alkotások pedig újrahasznosított kartonból készült kerettel lesznek kiegészítve és kiállításon bemutatva.

Az alkotni vágyók számára gyönyörű idő volt, mely több festőt is kicsalt a Than Emlékház udvarába. A résztvevők ismerkedtek, társalogtak egymással és még ismereteik bővítésére is sort keríthettek. A jelenlevőknek a szórakozás mellett a legfőbb szándékuk az volt, hogy felhívják a környezetvédelem fontosságára a figyelmet. E célból használták a főként újrahasznosított anyagokat.

Kísérő rendezvényként a szervezők más kézműveseket is vendégül láttak. Ők saját termékeiket mutatták be a festőknek, melyeket meg is kóstolhattak a jelenlévők. Az eseményt még színesebbé tették a rendezvény kezdetén fellépő gyermekek, akik az óbecsei Katicabogárkák voltak Lovas Djijanta vezetésével. A nap folyamán városnézésre is sort kerítettek az ide látogatók számára, valamint lehetőség volt még lovaglásra és íjászkodásra is.  Üdítő, tea, kávé és víz a nap folyamán bármikor elérhető volt az ott lévők számára. Délelőtt reggelivel várták a vendégeket és ebédre paprikás készült a szakácsnő jóvoltából, ami mellé kenyeret és káposzta salátát tálaltak még fel.  Sötétedés előtt pedig mindenki elindult haza.

A rendezvényt  Dr. Molnár Viktor a Thán Emlékház elnökségi tagja, a mezőgazdasági és környetvédelmi szakcsoport elnöke nyitotta meg.

Kis Zoltán rész szervező külön megszeretné köszönni a lelkes önkéntesek és támogatók, valamint az önkormányzat segítségét, mellyel a rendezvény idén is sikeres lehetett.

 

Brasnyó Karolina