Kezdőlap | Hirek > Dél-Bácska és Szerémség > Interaktív kiállítás megnyitó

Interaktív kiállítás megnyitó

ECO-SCHOOL-oktatási hálózat az öko-tudatos, fenntartható életért

Óbecse, Szerbia, 2019. április 18.

 

Az ECO-SCHOOL Interreg-IPA Magyarország-Szerbia határon átnyúló projekt utolsó eseményére került sor 2019. április 18-án, Óbecsén a Than Emlékházban, az interaktív kiállítás megnyitóra.

Az ünnepélyes kiállítás megnyitó köszöntőbeszédekkel vette kezdetét, ahol elsőként Vicsek Annamária oktatási államtitkár köszöntötte a jelenlévőket, majd a Than Fivérek Ételmiség Kör elnöke Bonifárt László mondott ünnepi beszédet a kiállításmegnyitó kapcsán és a Than Emlékház fennállásának hatodik éve alkalmával.

Kis Zoltán az Ókobecse Polgári Egyesület elnöke nyitotta meg a két diákverseny: „Forgass filmet bármivel” és a „Fenntartható változások az otthonodban” pályamunkáiból beérkezett makettek és filmek kiállítását.

A program során közreműködött Koncz Antónió a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör tagja. A kultúrműsor során felléptek a Fokos zenekar és a Petőfi Sándor Magyar Kultúrtkör Kiscimbora támcsoport tagjai, valamint a BEUS városi zenekar tagjai.

A kiállításmegnyitóra 50 diák érkezett Kiskunfélegyházáról, valamint a versenyen résztvevők és nyertesek is megjelentek. A diákokat és minden résztvevőt interaktív játékok vártak az Ökobecse Polgári Szervezet játékaival együtt.

A program fő eseménye a két diákverseny díjkiosztója volt, ahol a különdíjazottak és a három helyezett vehette át a kiérdemelt díjait. A díjkiosztón a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai szerb és magyar nyelvű szavalatait hallhatták a jelenlévők.

Minden jelenlévőt frissítőre és falatozásra invitáltak a szervezők a csodás nap zárásaként.

A projekt záró sajtótájékoztatójára 2019. április 19-én kerül sok az óbecsei Than Emlékházban.


 

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról

Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.

A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.


 

JOGI NYILATKOZAT
Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben a  Than Fivérek Értelmiségi Kör  vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.

 

 

Kapcsolat:

ECO-SCHOOL

Sulc Barta Szilvia

Than Fivérek Értelmiségi Kör

0603331263

office@than.rs

21220 Óbecse, Than fivérek utca 5-7.