Kezdőlap | Hirek > Dél-Bácska és Szerémség > Jubileumi gálakoncertet adott az...

Jubileumi gálakoncertet adott az újvidéki Kapisztrán Ferences Ifjúsági Kórus

 

Az újvidéki Kapisztrán Ferences Ifjúsági Kórus fennállásának 20. jubileumát gálaműsorral ünnepelte meg. A jubileumi gála hangverseny 2019. május 26.-án került megrendezésre az újvidéki Ferences templomban.

Húsz évvel ezelőtt a bombázások ideje alatt nem volt iskola. Ekkor jött az ötlet, hogy kórust lehetne alapítani Újvidéken. Az első próbaalkalmat saját otthonában szervezte meg Beszédes Margit zenetanárnő. Kezdetben a Kapisztrán gyermekkórus alakult meg tizenkettő taggal, amely az idők folyamán ifjúsági kórussá nőtte ki magát. A karnagy és a kórus vezetője azóta is Beszédes Margit. Immár 20 éve lelkesen vezeti a kórust, amelynek munkásságát számos díjjal ismerték el.

A jubileumi gálakoncerten részt vettek a templom hívei, a kórus egykori és jelenlegi tagjai. A templom teljesen megtelt a lelkes közönséggel. Az újvidéki Kapisztrán Ifjúsági Kórus 12 szerzeménnyel kedveskedett a közönségnek, ezek közül néhányat említenénk meg: a Veni Sancte Spiritus(Jöjj, Szentlélek) c. ének,  Ahogy Jézus minket szeret c. taizéi dalt,  Kodály Zoltán Stabat Mater, César Franck Panis Angelicus (Angyali Kenyér), Regina Coeli (Mennyek Királynője) c. Mária-himnuszát, Gocamnak a Dicsérjétek az Urat, Bárdos Lajosnak a Tiszai dallamok c. művét is. Régi dalok is felcsendültek a gálakoncert alatt, amelyek közül pár szerzeményt hangszeres kisérettel adott elő a kórus. Igazán felemelő és egyben meghitt esemény volt a jubileumi gálakoncert, amely visszatekintés volt az elmúlt  húsz év eseményeire és egyben a kórus és az ének közösségteremtő erejére. A gálakoncertet szeretetvendégségség követte, ahol a résztvevők visszatekintettek az elmúlt húsz év eseményeire.

A jubileumi gálakoncert a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával valósult meg.