Kezdőlap | Hirek > Dél-Bácska és Szerémség > Karácsonyváró a Petőfiben

Karácsonyváró a Petőfiben

Újvidéken kiosztották a Gólyahír program ajándékait

Telt ház volt szombaton este az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban megtartott karácsonyi műsor alkalmából. A szervezők, az újvidéki székhelyű Európa Alapítvány, a Módszertani Központ és a Petőfi Sándor MMK zenés, táncos vidám ünnepváró programot készítettek a közönségnek, a fellépő gyerekeknek pedig karácsonyi csomagokkal kedveskedtek. A rendezvény támogatója az Újvidéki Városi Művelődési Titkárság volt.

Az óvodás és az iskolás gyerekek karácsonyi dalokat és népdalokat adtak elő. Szólóénekesek is felléptek, és tamburazenét is hallhatott a közönség. Mintegy száz gyermek vett részt a műsorban.

– Nagyon örülünk annak, hogy az újvidéki óvodások és iskolások mellett a pirosi Fehér Ferenc Művelődési Egyesület és a tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület tagjai is felléptek az est folyamán – mondta Ladisity Melinda, a Petőfi Sándor MMK elnöke.

A magyar tannyelvű óvodák ovisai és kisiskolásai mellett felléptek a központ szakcsoportjai is.

A karácsonyi műsor keretén belül az Újvidéki Magyar Oktatásért projekt képviselői kiosztották a Rákóczi Szövetség Gólyahír programjának ajándékát is, azoknak az újvidéki és környékbeli szülőknek, akik gyermekei 2017-ben születtek.

– A Gólyahír program keretén belül az Első könyvem ajándékkal szeretnénk kedveskedni a szülőknek. Ez egy nagyon szép emlék marad a gyerekek számára, hiszen a szülők kitölthetik a könyvet a kisbaba fejlődéséről. Újvidék község területén jelenleg 14 olyan babáról tudunk, akik az idén születtek, ami egy nagyon szép szám, és rájuk számítunk majd első osztályosként is – hangsúlyozta Vicsek Annamária, az Újvidéki Magyar Oktatásért projekt vezetője.

 

Forrás: Magyar Szó