Kezdőlap | Hirek > Dél-Bácska és Szerémség > Lezajlott a Gion Nándor Olvasási...

Lezajlott a Gion Nándor Olvasási Verseny

 

Tizenegyedik alkalommal szervezték meg a Gion Nándor Olvasási Versenyt az általános iskolák felsősei számára Újvidéken. Az előző évektől eltérően ezúttal nem tartottak elődöntőt, így minden résztvevőt fogadni tudtak a szervezők.

A résztvevők háromfős csapatokban dolgoztak, és négy-négy könyvet kellett elolvasniuk. A teszt kitöltésére a tanulóknak másfél óra állt rendelkezésükre.

 

Vajdasági RTV felvétele

 

Eke Nikoletta diák, Thurzó Lajos Ált. Isk., Zenta: Elolvastunk minden könyvet és konzultáltunk, segítettük egymást és jegyzeteket is készítettünk. Meg vagyunk elégedve és sok mindent meg tudtunk oldani. Büszkék vagyunk magunkra.

Horváth Kinga diák, Samu Mihály Ál. Isk., Óbecse: Nekem azok a könyvek, amelyeket olvastam, tetszettek. Nagyon jó történeteket dolgoztak fel és úgy gondolom, hogy ezek a könyvek, amelyeket olvastunk a mi korosztályunknak valók, és nagyon sok dolgot meg lehetett élni ezekkel.

Kovács Réka diák, Petőfi Sándor Ált. Isk., Újvidék: Csapatban sokkal jobb volt dolgozni, mert nekem nincs meg az a magabiztosság, amit másoktól kapok. Így számomra nagy öröm volt, hogy csapatban vehettem részt ezen a versenyen.

Živanac Beren diák, Petőfi Sándor Ált. Isk., Újvidék: Először is sok könyvet olvastunk, ezt a négyet, amit kellett. Ezenkívül még gyakoroltunk feladatokat, amiket a tanárnő adott.

Összesen 68 tanuló érkezett a versenyre. 23 csapat volt, ebből 14 ötödikesekből és hatodikosokból, valamint 9 hetedikesekből és nyolcadikosból állt. A zentai Thurzó Lajos Általános Iskola tanulói idén vettek részt először a versenyen.

Pék Domonkos Ibolya magyartanár, Thurzó Lajos Ált. Isk., Zenta: Hat diákkal érkeztünk. Hárman jöttek az első korcsoportba, tehát ötödikesek és hatodikosok, valamint három gyerek érkezett a hetedikes és nyolcadikos korcsoportba. Itt főként Gion Nándor regényeit emelném ki, amelyet a mi diákjaink előszeretettel olvasnak, mert házi olvasmány is egyben.

A verseny célja ösztönözni a diákokat az olvasásra, valamint kiszűrni azokat a tanulókat, akik szeretnek olvasni – közölte Lukács Gabriella.

Lukács Gabriella elnök, Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete: Látjuk azt, hogy a gyerekek, ha a járványhelyzet miatt is, de a könyvhöz nyúltak. Elolvasták vagy elektronikus formában vagy a könyv változatát választották. Nagyon érdekes csapatok voltak és kilenc különböző településről érkeztek a gyerekek.

A legjobb csapatok értékes jutalomban részesültek és részt vehetnek a nyári Gion-táborban is az újvidéki Apáczai Diákotthonban.

 

Forrás: Vajdasági RTV