Kezdőlap | Hirek > Dél-Bácska és Szerémség > Megindult a cserkészmunka Óbecsén

Megindult a cserkészmunka Óbecsén

 

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség Felnőttképzése után természetes lépésnek láttuk hazavinni a cserkészetet Óbecsére. Szeptember 12.-én tartottuk Óbecsén a toborzót, amely Pásztor Orsolya, Varga Norbert csapatmentorok, valamint Magyar Dániel VMCSSZ mozgalom vezetője segítségével jött létre.

Az óbecsei- alakuló -cserkészcsapat szülőértekezlettel egybekötött toborzójára a Petőfi Sándor kultúrkör adott otthont, melyre személyes megszólítással hívtunk 10-12 év közötti gyerekeket. Forgószínpad jellegű cserkészfoglalkozáson a temerini 54.sz. Szent Illés cscs. mutatta be a cserkészetet, majd csapatjátékokkal zárták.

A toborzón többnyire 10 éven felüli fiatalok vettek részt.

Koncz Villő (13): Nekem személy szerint a cserkész toborzón legjobban a vége tetszett, mikor együtt játszottunk. Voltak nálunk pár évvel idősebb cserkészek, akik játszva bemutatták a tíz cserkész szabályt, hogy hogyan állítsunk fel egy sátrat, pár csomót is megmutattak és még a cserkész egyenruhát is. Nagyon tetszett, ezért eldöntöttem, hogy én is cserkész leszek.

Bátori Flórián (12): Nagyon tetszett a toborzó. Eléggé érdekes és figyelemfelkeltő foglalkozások voltak. Legjobban a csomózás tetszett.

Azóta heti jelleggel tartunk őrsgyűlést 6 állandó 10 évnél idősebb, valamint minden második héten a 2 állandó 10 évnél fiatalabb jövendőbeli cserkész is csatlakozik. Foglalkozásokat Magyar Dániel VMCSSZ mozgalom vezetője és Varga Norbert csapatmentor segítségével Bátori Szilvia tartja.

Újjáéleszteni, nulláról indulni nem könnyű, de hittel tesszük. A cserkészet egy olyan fogalom, melynek szükséges testet öltenie. Isten, Haza és Embertárs szolgálatában lenni nagy felelősség, mégsem kell tehernek lennie. Ezt fontos gyerekkorban látni és hallani, hogy lényünkké váljon.

 

Bátori Szilvia