Kezdőlap | Hirek > Dél-Bácska és Szerémség > Óbecse Legszebb kertje

Óbecse Legszebb kertje

Második alkalommal szervezték meg Óbecse Legszebb kertje nevű versenyt. A nagy melegek ellenére is több mint húsz jelentkező volt. Akik képeket készítettek a kertjeikről és egy facebookos csoportba töltötték fel őket. Mindenkinek saját kis albuma volt, és a lakosság is megtekinthette őket és szavazhatott a résztvevőkre. A versenyzőket megbeszélt időpontban a zsűri is meglátogatta, a helyi TV kiséretbén, és a zsűri pontozta is őket. Idén a legszebb kert címe mellett el lehetett nyerni a legszebb udvar, legszebb terarsz, legszebb balkon, legszebb sziklakert, legszebb szökőkút/halastó és legszebben karbantartott üzlethelyiség cimét is.

Az akció szlogenje Tegyük szebbé városunkat, kezdjük a saját udvarunkál.” – mondta Kis Zoltán, majd hozzátette – Nagyon megvoltunk elégedve, a szárazság ellenére a jelentkezők száma több volt mint a múlt évi.

Az akció kezdeményezője az Old Timer Klub Becse – Törökbecse volt, főszponzora Ikebana virágüzlet, e mellett részt vett az Ökobecse Polgári Egyesület és Apodecor is.

A díjkiosztás szeptember 16-án az Ózonpajzs nemzetközi világnapja alkalmából volt megtartva, egy kis alkalmi programmal az Ikebana virágüzletében. A szervezők felhívták a figyelmet az ózonréget megóvásának fontosságára, amely a Föld légkörét védi az ultraibolya sugaraktól.