Kezdőlap | Hirek > Dél-Bácska és Szerémség > Ökobecse Polgári Egyesület ötödik...

Ökobecse Polgári Egyesület ötödik szülinapja

Az óbecsei Ökobecse Polgári Egyesület, november 20-án, péntek délután ünnepelte fennállásának ötödik évfordulóját. Az ünnepi dátumot megelőző héten, az egyesület, alkotói pályázatot írt ki a helyi általános iskolák és óvodák részére, melynek témái „Ökobecse és én” illetve „Én is óvom a környezetem” voltak..

A rendezvénynek a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola biztosított a helyszínt, a költségtámogatást pedig a Magyar Nemzeti Tanács biztosította. A vendégek délután 4 órára érkeztek, ekkor vette kezdetét egy rövid műsor, melyet az óbecsei kórus, a Schola Cantorum nyitott meg. Az egyesület vezetője, Kis Zoltán köszöntője következett, majd a helyszínt biztosító iskola igazgatója, Szűcs Budai Engelbert beszédében üdvözölte az összegyülteket  és köszöntötte fel az ünnepelteket. A meghívottak között szerepeltek mindazon intézmények, egyesületek, iskolák, óvodák és helyi vállalkozások képviselői,  akik mindeddig támogatásukkal hozzájárultak az Ökobecse eddigi munkásságához. Az egyesület vezetője köszönőlevéllel fejezte ki a háláját az eddigi közreműködésükért, majd a pályázatra beérkezett művek alkotói is átvehették a köszönőleveleket a kreatív munkáikért. A beérkezett gyermekmunkák ki lettek állítva, így megtekinthették őket az összegyűltek. A műsort kisebb ünneplés folytatta, ahol az Ökobecse megvendégelte az egybegyülteket. A délutánról a helyi média is tudósított.

A magyarországi Harmónium Független Kommunikációs Egyesület képviselői is jelen voltak. Az helyi- és a magyarországi egyesület, sikeres megállapodásra jutott a jövőbeli tervekkel kapcsolatban. Közös pályázatot hirdettek meg, amely „Hagyományaink újratöltve” címet kapta. Az alábbi weboldalon megtekinthetőek az erre vonatkozó információk: http://www.hatartalan.net/index.php/hatartalannet.

A rendezvény sikeresen zárult, mivel a jövőre vonatkozó tervek is születtek, lendületet adva a helyieknek, hogy a nehézségek ellenére is tovább tudják folytatni a munkájukat, elérve így a célkitűzéseiket.

 

Kohajda Noémi