Kezdőlap | Hirek > Dél-Bácska és Szerémség > Segédőrsvezetői képzés...

Segédőrsvezetői képzés előhétvégéje Temerinben

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség és a Romániai Magyar Cserkészszövetség közös szervezésében került megrendezésre május 25 és 27 között a segédőrsvezető képzés előhétvégéje. Összesen 28 jelölt érkezett Temerinbe Vajdaság 8 cserkészcsapatából.

A cserkészközösségek fejlődése szempontjából fontos a megfelelő vezetők kinevelése. A segédőrsvezető képzés lényege a gyakorlati cserkésztudás és a vezetési alapok elsajátítása, amit a későbbiek során a saját cserkészcsapataikban tudják majd alkalmazni. A segédőrsvezetőképzés több részre van osztva, ezek az előfeladatok, előhétvége, nyári tábor, utófeladatok és utóhétvége. Az előhétvégén a jelöltek számot adtak előtudásukról, képzéseken vettek részt, bővítették a történelmi ismereteiket és ízelítőt kaptak a nyári cserkésztábor kerettörténetéből. A nyári tábor idén Erdélyben kerül megszervezésre. A sikeres képzések megszervezése csapatmunkát igényel.

Ez alkalommal a program megvalósításában 8 kiképző és 7 őrsvezető vett részt illetve 5 kisegítő gondoskodott a zavartalan munkáról. Szeretnénk megköszönni a támogatóinknak és mindenkinek, akik segített az előhétvége megszervezésében

 

Magyar Dániel Segédőrsvezető képzésért felelős vezető