Kezdőlap | Hirek > Dél-Bácska és Szerémség > Segédőrsvezetőképzés - TÖRZSI...

Segédőrsvezetőképzés - TÖRZSI HÉTVÉGE

 

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség május 29-31. között törzsi hétvégét szervezett a temerini cserkészotthonban, a nyári segédőrsvezető képző táborban résztvevő kiképzők számára.

Pénteken késő délutánra gyűltek össze a képzést vezető törzs tagjai. Egy bemelegítő beszélgetéssel, vacsorával, majd egy esti társasjátékozással készültünk fel lelkileg a másnapi fáradalmakra.

A második napon egy kiadós megbeszélésen vettünk részt, melynek keretén belül teendőket szögeztünk le, felelősöket választottunk ki, meghatároztuk céljainkat, és ráhangolódtunk az elkövetkező feladataink hatákony teljesítésére. Feljegyeztük az összes értéket, amelyek irányába szeretnénk terelni a jelölteket a képzés során. A gyűlés után megebédeltünk, majd terepszemlét tartottunk. A kiszámíthatatlanul tarka időjárás szerencsére kedvezőnek bizonyult, csak a távolból kacsintgattak felénk az esőfelhők. Este grillezett finomságokkal töltöttük vissza magunkba az energiát, amelyet előtte az ötletelés és a csodamókus keresése emésztett fel.

Vasárnap a Szent Rozália plébániatemplomban tartott pünkösdi szentmisén és egyben plébánosi beiktatáson való részvétellel zártuk a hétvégét, mely után a cserkészotthonból felkapva cuccainkat kimerülten indultunk haza.

A szövetségi törzsi hétvége megvalósulását a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.


 

Sótanyi Bálint őv.

Segédőrsvezetőképzés kiképzője