Kezdőlap | Hirek > Dél-Bácska és Szerémség > Segédőrsvezetőképzés előhétvége

Segédőrsvezetőképzés előhétvége

 

Temerinben került megrendezésre a segédőrsvezetőképzés előhétvége 2020. június 26 és 28. között. A képzésen összesen 33 résztvevő, 11 kiképző, 6 őrsvezető és 10 segítő vett részt. Részvevők érkeztek Bácsfeketehegyről, Gunarasról, Hajdújárásról, Horgosról, Királyhalomról, Magyarkanizsáról, Martonosról, Muzslyáról, Szabadkáról, Udvarnokról, Temerinből és Tóthfaluról. Egy résztvevő érkezett a magyarországi Göd településről.

A háromnapos rendezvényen mind elméleti mind gyakorlati képzéseken vehettek részt cserkészeink. A szombati nap a gyakorlati tudásra helyezte a hangsúlyt. A résztvevőknek a Temerin melletti bánomi erdőbe érkeztek szombat délelőtt. Rohampályán mutatták be gyorsaságukat és ügyességüket. A mozgalmas délelőtt folytatásaként népdalokat énekeltek az fák alatt. Miután minden őrs megérkezett, megkapták a felszerelést és elkezdték felállítani sátrukat, kialakítani a tűzhelyet. Alaki kiképzésen és csomagolás képzésen is részt vettek cserkészeink, hogy a nyári táborba gördülékenyen és ügyesen pakoljanak és alakizzanak. Sátorállítás és tűzhely előkészítés után gasztronómiai tudásukról adtak számot a cserkészek. Minden őrs elkészítette saját gulyáslevesét.

A hosszú és fárasztó nap zárásaként a népmesék világába kalandoztunk el az esti tábortűz keretében. Vasárnap a cserkészek részt vettek a telepi templom reggeli miséjén, majd ezt követően az elméleti képzések kerültek górcső alá. A segédőrsvezető szerepéről, az elvárásokról és netikett témájú képzéseken vettek részt a jelöltek. Közös ebéddel, majd zászlószertartással zártuk a tartalmas előhétvégét.

Köszönet a segítőknek a program lebonyolításában!

A rendezvény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.