Kezdőlap | Hirek > Dél-Bácska és Szerémség > SocioAgro projekt - Mezőgazdasági...

SocioAgro projekt - Mezőgazdasági képzés Dreán

 

Az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési program keretében valósul meg a SocioAgro projekt is. A SocioAgro - Társadalmi vállalkozás és közösségi kertművelés - küzdelem a tartós munkanélküliség ellen projekt részeként került megrendezésre az első mezőgazdasági képzés Drea településén. A projektben a szegedi KatHáz Közhasznú Nonprofit Kft. és a hajdújárási székhelyű Poverello Alapítvány a partnerszervezetek és számos programot, képzést valósítanak meg az elkövetkező két évben. Az első képzést Horinka Tamás okleveles növényvédő szakmérnök, kertészmérnök és kertészeti szaktanár tartotta 2018. július 25.-én. A résztvevők a paprika történetéről, növénytani jellemzőiről, fejlődését befolyásoló tényezekről, ápolásáról, palántanevelésről és termesztéséről hallhattak az előadótól. Horinka Tamás kitért a tápoldatozásra, a talaj előkészítésére, a betakarításra a tárolásra és az értékesítési lehetőségekre is. Az érdekes előadáson a dreai fólia sátrakban foglalkoztatott személyek is részt vettek. Augusztus folyamán további egy előadás keretében ismerhetjük meg jobban a paprika termesztésével kapcsolatos további tudnivalókat.

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról
Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség. A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

Kapcsolat:
Társadalmi vállalkozás és közösségi kertművelés - küzdelem a tartós
munkanélküliség ellen
Barnabás Gergely
Kathaz Public Benefit Nonprofit Ltd.
+36-62-311-216/100
katolikushaz@gmail.com
6720 Szeged, Dugonics tér 12.

 

JOGI NYILATKOZAT

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben a Katház Közhasznú Nonprofit Kft. vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.