Kezdőlap | Hirek > Dél-Bácska és Szerémség > SocioAgro projekt népszerűsítése

SocioAgro projekt népszerűsítése

 

A Katház Közhasznú Nonprofit Kft. és a Poverello Alapítvány két éven át tartó programsorozatot indított SocioAgro - Társadalmi vállalkozás és közösségi kertművelés - küzdelem a tartós munkanélküliség ellen címmel, amelynek támogatója az Interreg-IPA CBC Magyarország−Szerbia Program. A SocioAgro projekt keretében a dreai fóliasátorban és a lurkóházban dolgozok részt vettek saját standdal a Palacsintafesztiválon.

A palacsintafesztiválon a SocioAgro, standján mintegy 500 ingyen palacsintát osztott szét a fesztiválon résztvevők számára. Az érdeklődők a projektről és eddigi eredményeiről érdeklődhettek a projektben résztvevőktől a helyszínen. A SocioAgro csoport az édes palacsinta kategóriában első helyezést, még a legszebb stand kategóriában második helyezést ért el. A standot a helyben, Dreán termesztett paradicsommal díszítették fel. A SocioAgro stand palacsinta specialitása a lecsós palacsinta volt, amelyet a fóliasátorban termesztett paradicsomból és paprikából készítették.

A SocioAgro projektet bemutató és az eddigi eredményeit összegző brossúrát a standhoz látogatók körében került kiosztásra. A dreai fóliasátorban jelenleg paradicsom termesztése zajlik és már több szedésen túl vannak. A palacsinta mellé a fóliasátorban termesztett paradicsomból is ajándékba adtak a standot meglátogató személyeknek.