Kezdőlap | Hirek > Dél-Bácska és Szerémség > SocioAgro projekt záróeseménye

SocioAgro projekt záróeseménye

 

A Katház Közhasznú Nonprofit Kft. és a Poverello Alapítvány két éven át tartó programsorozatot indít SocioAgro - Társadalmi vállalkozás és közösségi kertművelés - küzdelem a tartós munkanélküliség ellen címmel, amelynek támogatója az Interreg-IPA CBC Magyarország−Szerbia Program 189.137,325 euró értékben.A projekt záróeseményére 2019. 12. 04.-én került sor Dreán.

A záróesemény a Dreán felállított 630 négyzetméteres fóliasátorban vette kezdetét. Házigazdaként dr. Harmath Károly OFM köszöntötte a résztvevőket. A két éven át tartó programsorozat záróeseményén Gergely Barnabás projektmenedzser ismertette a projekt eredményeit. Dr. Harmath Károly OFM, a Poverello Alapítvány igazgatója beszédében kifejtette a projekt közösségre tett társadalmi hatását. Kondé Lajos plébános a KatHáz Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ismertette az egyházi munka jelenlétét a közösségekben. A záróeseményt közös imával zárták a résztvevők. A program közös ebédel zárult, amelynek menüje nem a megszokott volt. Levesként a pardicsomlevest szolgáltak fel és volt paradicsomszósz is a húsok mellé, amelyet a fóliasátorban termelt paradicsomból készítettek. Savanyúságként káposztát és paprikát fogyaszthattak az ebéden résztvevők. Külön öröm volt a kóstoló asztal, amelyen a fóliasátorban termelt zöldségekből készült étkekből lehetett csipegetni.

A vendégek megkóstolhatták a mézes savanyított paprikát, savanyított káposztát, paradicsomból készült ketchupot, spenótos-túros rétest, ajvárt és savanyított zöld paradicsomot.

 

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról

Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.

A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

 


JOGI NYILATKOZAT

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben a Katház Közhasznú Nonprofit Kft. vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.