Kezdőlap | Hirek > Dél-Bácska és Szerémség > Szeretetcsomag elsősöknek

Szeretetcsomag elsősöknek

A temerini Caritas ajándéka elsősöknek és a többgyerekes családoknak – Gondot visel a szegény sorsúakra is

A temerini plébánián működő Caritas szeretetszolgálat már több éve szerényen megajándékozza az egyházközség első osztályba induló kisiskolásait és az év minden szakában folyamatosan segíti a rászorulókat. Most is sor kerülhetett minderre. Vasárnap a Telepen és a plébániatemplomban a diákmisén ft. Szungyi László plébános fogadta és köszöntötte az első osztályba induló gyerekeket és szüleiket. Bemutatta a hitoktatókat, megmutatta a kisdiákok helyét a szentmisén, és egy-egy szentképpel ajándékozta meg őket, a Caritas koordinátora pedig átadta nekik az ajándékokat.

Mészáros Terézia, a Caritas helyi szervezetének koordinátora elmondta, hogy tanévkezdés előtt hagyományosan megajándékozzák az elsőbe indulókat és a rossz helyzetű többgyerekes családok diákjait. Eladták az összegyűjtött kupakokat, műanyag edényeket, rekeszeket, pillepalackokat, bádog sörösdobozokat, műanyag szatyrokat, és a kapott pénzen füzeteket, faszínest, törlőgumikat, ceruzát vásároltak, mindezt csomagba kötve odaajándékozták az elsősöknek és a szegény sorsú gyermekeknek. Természetesen jutott egy kis csokira is.

– Sajnos iskolatáskát nem vehetünk, habár nagy iránta az igény – mondja a koordinátor. – Nehéz olyat vásárolni, amilyen megfelelne a tanulók ízlésének, másrészt olyan drágák, hogy alig néhányra futná pénzünkből. Szeptember elején szeretetcsomagot kapnak a 3-4 gyerekes családok és a rossz helyzetű családok gyermekei is. Íratlan szabály Temerinben, hogy a segítségre szoruló családok havonta egy alkalommal vihetnek ruhaneműt, lábbelit a Caritasból. Öltözékek iránt már most nagy az érdeklődés. Egy-egy fogadónapon több mint 20 igénylő is megfordul a Caritasban.

– A nyár folyamán elég sok ruhanemű érkezett. Először iskolakezdéshez szükséges ruházati cikkeket adományozunk, a vastagabbakat pedig majd később osztjuk szét a rászorulók között. Szokássá vált, hogy a jószívű, adakozó emberek elhozzák kertjükből gyümölcs- és zöldségféletöbbletüket, hogy osszuk szét a rászorulóknak. A Caritas továbbra is gyűjti a műanyag kupakokat és egyéb kemény műanyag hulladékot, elfogadja a felajánlott ruhaneműt, lábbelit, bútort és más holmit is.

– Az adományok begyűjtése, szortírozása és kiosztása mellett az ősz folyamán ismét ellátogatunk és ajándékot viszünk a bácskossuthfalvi gondozottak otthonába, novemberben pedig Szent Erzsébet-ünnepet tartunk, amikor a templomban szétosztjuk Szent Erzsébet kenyerét a megjelenteknek, és küldünk belőle a betegeknek is.

Megtudtuk, hogy az adományokat szerdán és csütörtökön 10 és 14 óra között adhatják le az adományozók, illetve vihetik el a rászorulók.

(Magyar Szó)


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?