Kezdőlap | Hirek > Dél-Bácska és Szerémség > VÁLLALKOZZunk

VÁLLALKOZZunk

Vállalkozási alapismeretek és vállalkozási kompetenciák fejlesztése képzés

 

SocioAgro HUSRB/1602/42/0152

Az Interreg - IPA CBC Magyarország - Szerbia Program támogatásával megvalósuló SocioAgro - Társadalmi vállalkozás és közösségi kertművelés - küzdelem a tartós munkanélküliség ellen projekt keretébena hétvégén 2019.11.23 és 24.-én került sor Dreán a vállalkozási alapismeretek és vállalkozási kompetenciák fejlesztése képzésre.

A kétnapos képzés első napján vállalkozási alapismeretek elsajátításával telt. A képzésen a vállalkozási alapfogalmak, saját tőke, swot elemzés, marketing, piackutatás, üzleti terv és a leggyakoribb vállalkozási formák is bemutatásra kerültek. Az előadáson nagy hangsúlyt fektettek és részletesen ismertetve lett a mezőgazdasági vállalkozás bejegyeztetésének menete és szabályai. A képzés elméleti része mellett gyakorlati feladatokat is kaptak a résztvevők, hogy minél jobban elsajátítsák a vállalkozási alapokat. A gyakorlati részben swot elemzést készítettek, melyben mindenki egyénileg elemezte erősségeit, gyengeségeit, a lehetőségeket és a veszélyeket. A folytatásban az így elkészített elemzéshez készítettek kalkulációt a zöldségtermesztés kapcsán. A képzés végén az előadóval megnézték, hogy milyen dokumentumok szükségesek a mezőgazdasági vállalkozás beindításához. A formanyomtatványokat áttanulmányozva a felmerülő költségeket is kiszámították egy mezőgazdasági vállalkozás alapítása esetén. Nagy Inesz előadó az egésznapos képzés alkalmával az elejétől a végéig bemutatta egy mezőgazdasági vállalkozás alapításának menetét és ismertette, hogy milyen tényezőkre kell figyelniük a vállalkozóknak. A képzés nagyon hasznos volt mindenki számára és igazán gyakorlati tudnivalókkal is gyarapodtak a résztvevők. A képzés második napján a vállalkozói készségek fejlesztése volt a fókuszban. A vasárnapi nap Petrekovitsné Szarvas Judit képzésvezetővel az elmúlt három alkalom eredményeit is összegezték a résztvevők és a projekt utáni vállalkozási lehetőségek és ahhoz kapcsolódó kompetenciák fejlesztő gyakorlatokat vették át.

A projekt keretében ez volt az utolsó készség és kompetenciafejlesztés, amely egy folyamat kezdete. A képzésvezető sikeresnek ítélte a képzéssorozatot és a szemléletformálás már érezhető gyakorlati megvalósulása is jelen van a közösségben. A képzéshez tartozó tananyagok is kiosztásra kerültek a résztvevők számára.

 

 

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról

Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.

A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

 

 

JOGI NYILATKOZAT

 

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben a Katház Közhasznú Nonprofit Kft. vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.