Kezdőlap | Hirek > Délvidék > Civil szervezetek tematikus kerekasztala

Civil szervezetek tematikus kerekasztala

A Magyar Nemzeti Tanács 2013. áprilisában szervezte meg az „Európai Uniós civil jó gyakorlatok konferenciáját”,  amelynek a keretében lévő tematikus szekció-üléseken konkrét támogatási programok és megvalósult projektek kerültek bemutatásra.  A konferencián igényként merült fel az egyes területeken való további egyeztetésekre, jövendőbeli projektek generálására. 

Ennek érdekében a Civil Konzultatív Testület 2013 ősze óta tematikus civil kerekasztalok szervezésébe kezdett. Ezek célja a hasonló tárgyban működő civil szervezetek egymással való megismertetése, közöttük tapasztalatcserének és jó gyakorlatok közvetítésének elősegítése, a későbbi közös együttműködés alapjainak a lefektetése, illetve közös projektek kidolgozása.

Áprilisban a környezetvédelem témájában jártas civil szervezet vezetői már harmadszor találkoztak. Helyszínül Temerint választották. A program része volt Baran Ádám a békéscsabai Kőrősök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezet-vezetőjének előadása. Az előadó a „Sikeres környezetvédelmi szervezet titkai” címmel tartott előadást. Erős Ervin nemzetközi pályázati szakértő pedig a közös projektek generálását és kidolgozását prezentálta.

A Civil Konzultatív Testület szintén áprilisban Hajdújáráson első alkalommal tartotta meg a gyerekekkel foglakozó civil szervezetek kerekasztalát. A találkozó programjának keretében a megjelent szervezetek bemutatkoztak egymásnak és lehetőséget kaptak egymás jó gyakorlatainak és nehézségeinek a megismerésére. A találkozón jelen volt Sárcsevity Bea, az MNT Népesedési Akciótervének koordinátora és Zsoldos Ferenc, a Civil Konzultatív Testület elnöke.

A PannonRTV felvétele

A civil sokszínűség és a hatékonyság növelése  érdekében a kerekasztalok minden alkalommal más-más településen szerveződnek. A fenti témában szervezett civil kerekasztal házigazdája a Kolibri Nagycsaládosok Egyesülete volt. A találkozón több mint 20 vajdasági gyerekekkel foglalkozó civil szervezet vezetője vett részt.