Kezdőlap | Hirek > Délvidék > Csapatépítő találkozó a Civil...

Csapatépítő találkozó a Civil Központok részére

2014. április 25-én a Délvidéki Civil Központok vezetői, munkatársai, a megbízásukban tevékenykedő pénzügyi és a jogi szakember csapaptépítő találkozón vettek részt Kisoroszon az Észak-bánsági Civil Központban a Vajdasági Magyar Civil Szövetség szervezésében. A hét Civil Központ munkatársa részletesen beszámolt az utóbbi fél évben végzett munkájáról, a pénzügyi és a jogi szakember is felvázolta, az eddigi megkeresések jellegét és, hogy mire kell fektetni a hangsúlyt a szervezetek pénzügyi és jogi ügyintézésének esetében.

Közösen megvitatták a további feladatokat, hogy milyen irányban kellene változtatni a hatékonyabb tevékenykedés céljából. Kiemelték a civil szervezetekkel való személyes kapcsolattartás lényegét, az információközvetítés fontosságát.

A Civil Központok munkatársai folyamatosan online kapcsolatban vannak, és havonta személyesen is egyeztetnek, megbeszélik az eddigi tapasztalatokat, amelyek régiónként eltérőek. Kialakult egy összesszokott csapat, amelyet folyamatosan erősíteni kell, hogy naprakészek legyenek a civileket érintő témákban, hogy sikeresen tudják segíteni az őket felkereső szervezeteket.

Az összejövetel megszervezését a Bethlen Gábor Alap támogatta a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével.