Kezdőlap | Hirek > Délvidék > Első MentŐv Vajdaságban

Első MentŐv Vajdaságban

 
A Vajdasági Magyar Cserkészszövetségben is megvalósult az első MentŐv program.
A programot a csapatmentori hálózat MentŐv mini projekt tagjai hozták létre. A MentŐv program olyan leendőbeli vezetőknek szól, akiket csapatparancsnokuk vezetőhiány miatt őrsvezetéssel bízott meg, vagy épp nagy dilemmában vannak, hogy rálépjenek-e a vezetés útjára. A képzés egyik fő célja, hogy motiváljuk a résztvevőket arra, hogy képezzék tovább magukat a nekik megfelelő VK -ban. Ez mellett elegendő tudást igyekszünk átadni, ami segíti a képesítetlen vezetőket, hogy boldoguljanak a vezetés útján mindaddig, amíg nem végeznek el egy nekik szánt vezető – képző tábort.
 
A Vajdasági Magyar Cserkészszövetségben az első MentŐv a Torontál Cserkészkörzet, 4.sz. Szent Imre herceg cserkészcsapatában került megszervezésre, a szorvány magyar településen Muzslyán. A program ismerkedéssel indult, majd egy intenzív csapatépítő játékban vehettek részt a résztvevők, melynek során megismerhették a helyi érdekességeket, önmagukat és azt, hogyan tudnak csapatban dolgozni. Ezt követően műhelymunka következett, ahol a cserkészek a csodás dixit kártyák segítségével elmélyülhettek a csapatban való szerepkörükkel kapcsolatos kérdésekben. A finom ebéd után, a csapat tagjai egy őrsi órán vettek részt, hogy a végén közösen összeülhessenek és szétboncolgassák az őrsi óra vázlatát, hogy megértsék a “miérteket” is.
Ezután sok – sok móka, játék és kacagás következett. Majd szituációs játékon keresztül feldolgoztunk több témát amikkel esetlegesen egy őrsvezetőnek szembe kell nézni. A képzésen a hangsúly a játszva tanuláson volt, így a résztvevők gyakorlati tudással gazdagodhattak. Zárás képp sok hasznos gondolat foglamazódott meg amit minden ki hazavihetett útravalónak, és a gondolatok segítségével bátrabban indulnak el a vezetés útján. Pozitív gondolatokkal ajándékoztuk meg egymást a program végén, majd mindenki mosolygósan és sok – sok hasznos tudással tért haza.
 
Köszönet az Emmausz Kollégiumnak, hogy helyet adott a képzésnek, a Vajdasági Magyar Cserkészszövetségnek, hogy támogatta az ebédünket, Pásztor Orsolyának a képzésen nyújtott segítségéért és a fotókért.