Kezdőlap | Hirek > Délvidék > Felkészülés a 15. VMTDK-ra

Felkészülés a 15. VMTDK-ra

A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium idén már a 15. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciára készül. A novemberben megrendezésre kerülő tanácskozás nem csupán Vajdaság, de az egész Kárpát-medence tudományos utánpótlása szempontjából jelentős esemény.

A konferencia-előadást komoly munka előzi meg, ebben kívánnak segítséget nyújtani a szervezők a már hagyományossá váló VMTDK-műhelyek szervezésével. A tavaszi felkészítő programsorozat, melynek célja, hogy a VMTDK-ra minél minőségesebb, eredetibb kutatások készüljenek, március 4-én kezdődött Szabadkán a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon, ahol a hallgatóknak dr. Raffai Judit, dr. Vukov Raffai Éva és dr. Dévavári Zoltán kutatásmódszertani előadást tartott, majd március 19-én Újvidéken a Tudósklubban folytatódott ugyancsak kutatásmódszertani témákkal. Dr. Ispánovics Csapó Juliann, dr. Novák Anikó és dr. Grabovac Beáta ismertette meg a résztvevőket a tudományos kutatómunka és az eredmények prezentálásának legfontosabb tudnivalóival.

A következő lépésben a fiatalok és mentoraik kollektív konzultáción vesznek részt április 15-én Szabadkán, április 16-án pedig Újvidéken. Végül májusban mindkét helyszínen házikonferenciával zárul a felkészülés.

A programsorozat a Nemzeti Tehetség Program keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.