Kezdőlap | Hirek > Délvidék > Húsz segédőrsvezetővel gyarapodott...

Húsz segédőrsvezetővel gyarapodott a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség

Most hétvégén tartotta a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség segédőrsvezetői útóhétvégjét. A rendezvényen 20 jelölt és négy kiképző vett részt Mórahalmon.

Maga a segédősvezetőképzés elő állomása a Temerinben megtartott előhétvége volt májusban, amelyet a nyári tábor követett Erdélyben, Sikasszó vidékén. Ezúton is köszönet a Romániai Magyar Cserkészszövetségnek a lehetőségért, hogy csatlakozhattuk a nyári táborba és képzéshez. Hatalmas élmény volt mind a résztvevők mind a kiképzők számára együtt táborozni. Az eső ugyan nem kímélt bennünket a tábor ideje alatt, de vidámak voltunk végig és mozgalmasan teltek a napok. A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség második segédőrsvezetőképzést is végzett generációjának most zárult a képzése az utóhétvégével.

Izgatottan és kíváncsian érkeztek a jelöltek az utolsó állomásához a képzésnek most hétvégén. Pénteken szülővárosukat mutatták be a résztvevők, majd helytörténeti kvízen vettek részt. A tartalmas estét magyar népmesenézéssel koronáztuk meg. A szombati nap mozgalmasan telt. Számos érdekes csapatépítő játékkal, kézműves foglalkozással és gyógynövényes képzéssel telt a délelőtt. Délután népi játékoktól volt hangos az udvar. A helyes egyenruha viselés szabályait is átbeszéltük képzés alatt, majd este báb műsorral mulattuk az időt. A hétvége folyamán sikerült cserkészeink tudását és eszköztárát is gyarapítani. A képzés végére cserkészeink elindultak a vezetővé válás útján és visszatérve cserkészcsapataikba tovább folytatják cserkészmunkájukat immár, mint segédőrsvezető.

Gratulálunk a 20 új segédőrsvezetőnek a képesítés megszerzéséhez és további Jó Munkát kívánunk nekik!