Kezdőlap | Hirek > Délvidék > INGYENES JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT

INGYENES JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT

A budapesti Kisebbségi Jogvédő Intézet támogatásával folytatódik az ingyenes jogsegélyszolgálat a Vajdaságban, melynek célja, hogy feltárja, dokumentálja a magyar nemzeti közösség kisebbségi jogait sértő eseteket, és lehetőségeihez mérten megoldja azokat – vagy megoldási lehetőségeket javasoljon.

A magyar közösség azon tagjai, akik nyelvi alapú diszkrimináció áldozataivá váltak, esetleg magyarságuk miatt tettleg bántalmazták őket, vagy csak tanácsra van szükségük kisebbségi jogaik érvényesítése terén, bizalommal fordulhatnak Beretka Katinkához, aki a jogsegély operatív feladatait látja el.

Minden szerdán 10,00-12,00, csütörtökön 12,00-14,00 és pénteken 10,00-12,00 óra között külön fogadóóra áll a felek rendelkezésére Szabadkán, a Gubec Máté 16. szám alatt (a Magyar Mozgalom irodája), amikor bejelentéseiket személyesen is megtehetik.

Emellett a beretka.katinka@gmail.come-mail címre is elküldhetik kérdéseiket, leírhatják panaszaikat.

Ne feledjék, az állam minden olyan intézményében használhatják az anyanyelvüket mind szóban, mind pedig írásban, melyek működési területe szerinti önkormányzatban hivatalos használatban van a magyar nyelv! Ha elutasítják a magyar nyelvű kérelmüket, ha megtagadják a magyar nyelvű kommunikációt, ha megfizettetik Önökkel a fordítás költségeit, abban az esetben az adott intézmény jogsértést követ el. Minden ilyen és ehhez hasonló esetben vegyék igénybe az ingyenes jogsegély szolgáltatásait.