Kezdőlap | Hirek > Délvidék > Kétezer kísérleti segédtankönyv a...

Kétezer kísérleti segédtankönyv a vajdasági diákoknak

A szerbet mint nem anyanyelvet tanuló ötödikes és hatodikos diákok számára nyomtatott könyvek célja, hogy a mai gyerekek számára is megfelelő, ugyanakkor érdekes legyen.
 
 
PannonRTV felvétele

 

A magyar kormánynak köszönhetően teljesen ingyenesen juthatnak hozzá a tanulók. A könyveket az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete által működő Szerb mint nem anyanyelv - szakmai testület évközi továbbképzésén osztották ki az illetékes tanároknak. Az eseményre 32 vajdasági iskolából érkeztek oktatók. Előadást hallhattak a hatékony oktatásról, a korszerű tankönyvek alkalmazásáról, valamint a Čarobni srpski és a Čudesni srpski címet viselő könyveket is megismerhették. Az eseményt negyedszer szervezték meg.

De Negri Ibolya, elnök, Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete: „Ez a kísérleti gyakorlófüzet tulajdonképpen arról szól, hogy a gyerekek tanórán, illetve tanórán kívül tudják alkalmazni, és teljes mértékben fel tudják használni. Három szintes ez a könyv, illetve ez a gyakorlófüzet, amelyet kiadtunk. Teljes mértékben alkalmazkodik a tantervhez. Úgy alkották meg a gyakorló pedagógusok. Két szerzője van ennek a gyakorlófüzetnek: Vesna Weiss és Sanja Burojević.”

 

Forrás: Pannon RTV