Kezdőlap | Hirek > Délvidék > Központi Betlehemi Békeláng átadó...

Központi Betlehemi Békeláng átadó ünnepség Vajdaságban

 

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség központi lángátadója december 17-én, Csantavéren valósult meg. Itt osztották szét a Linzből elhozott betlehemi békelángot az összegyűltek között. A helyi cserkészcsapat tagjai mellett több vajdasági cserkész is ott volt. Többek között Szabadkáról, Temerinből, Keviből, Muzslyáról, Topolyáról, Kispiacról, Királyhalomról, Kishegyesről, valamint a gunarasi, tóthfalui, kanizsai, padéi alakuló csapatok képviselői is vittek haza a békelángból.

Az esemény a falu templomában zajlott. Utcai Róbert plébános köszöntő szavai után, a helyi hittanosokból álló Derűteremtők csoport adott elő egy darabot, ami Jézus életének jeleneteit mutatta be a születésétől a feltámadásáig. Ezután a Vox Angelica gyermekkórus énekelt el néhány karácsonyi éneket és szavaltak el több ünnepi verset. Miután elhangzott a betlehemi láng történetéről szóló rövid ismertető, az összes lámpásban és egyéb alkalmatosságban is felgyulladt a láng. A szolid és hangulatos rendezvény a Derűteremtők szép énekével zárult. Az est résztvevői még rövid ideig együtt voltak, tea és pogácsa mellett beszélgettek.

Örömünkre szolgál, hogy a vajdasági cserkészek idén is tevékenyen részt vehettek ebben a kezdeményezésben és Jézus születésének örömhírét jelképesen is terjeszteni tudtunk.