Kezdőlap | Hirek > Délvidék > Latorcai Csaba vajdasági látogatása

Latorcai Csaba vajdasági látogatása

2013.05.30-án Vajdaságba látogatott Latorcai Csaba, Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Latorcai Csaba Tóth Anikó konzul és Zoldos Ferenc a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke kíséretében Rábéra utazott. Az észak-bánáti településen fogadták őt a Vadvirágok Művelődési Egyesület tagjai. Mihók Kucor Eszter az egyesület elnöke bemutatta az egyesület eddigi tevékenységét, majd elbeszélgettek a faluban zajló eseményekről, programokról. Megtekintették a helyi nevezetességeket, a rábéi kopjafát, amelyet a falu fennállásának 755. évfordulójára állítottak 2011-ben és a Szent Adalbert tiszteletére felszentelt templomot.

A helyettes államtitkár találkozott Orosz Urbán Csillával a Törökkanizsáért Egyesület elnökével. Az egyesület támogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériumától, ösztöndíjak kiosztására középiskolás tanulók részére.

A látogatás következő állomása a zentai CI-FI Civil Központ volt. Nádi Karolina a Ci-FI Civil Központ munkatársa bemutatta az egyesület sokszínű tevékenységét, rendezvényeit. Elbeszélgettek a sikeres helyi civil kezdeményezésekről. A helyszínen összegyűlt zentai szervezetek is elmondták eddigi tapasztalataikat a magyarországi szervezetekkel való együttműködésről. Némely egyesületek komoly magyarországi kapcsolatrendszerrel rendelkeznek és közös programokat valósítanak meg.

Zentáról Szabadkára utazott Latorcai Csaba, ahol részt vett a Magyar Nemzeti Tanács Civil Konzultatív Testületének ülésén. Az ülésen bemutatkoztak a Testület tagjai, ismertették a helyi jellemzőket a saját régiójukon belül, szervezetük céljait, megvalósított programjait.

 

 

Pannon RTV: Szubjektív

A sajtóban megjelent anyagok:

Rannon RTV: Rábéra látogatott Latorcai Csaba, a civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár

Pannon RTV: Latorcai Csaba a zentai civil élettel ismerkedett

Országos Sajtószolgálat: Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának közleménye (1. rész)

Országos Sajtószolgálat: Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának közleménye (2. rész)

Kormányportál: A kormánynak fontos a határon túli magyar szervezetek hálózatosodása