Kezdőlap | Hirek > Délvidék > Megtartották a Vajdasági Tehetség...

Megtartották a Vajdasági Tehetség Gálát

 

Vajdaság legtehetségesebb diákjai vehették át díjaikat a nyolcadik alkalommal megrendezett Vajdasági Tehetség Gálán tegnap.

A Szabadkai Városházán megtartott rendezvényen a különböző oktatási területeken kimagasló teljesítményt nyújtó diákokat ünnepelték, és ismerték el a munkájukat.

 

PannonRTV felvétele

Tóth Katarina is egyike azon díjazottaknak, akik kimagasló teljesítményükért részesültek elismerésben. A temerini diáklány az évek során számos magyar nyelvi- és irodalmi versenyen szerepelt, kiváló eredményekkel: „Amiért most itt vagyok, az a magyar nyelv, és azon belül a nyelvtannal foglalkozom és a szavalással és a prózamondással. Szeretek színészkedni, előadni, amit a költő anno leírt régen, vagy mostanában, és ezt szeretem legjobban benne.”

Hajbel Katalin szerint pedagógusként nagyon fontos szerepük van a diákok teljesítményében, hiszen a tanterv mellett igyekeznek azt a pluszt megtalálni a gyermekekben, amiben tovább fejlődhetnek és még jobbak lehetnek.

Hajbel Katalin, a szabadkai Október 10. Általános Iskola pedagógusa: „Színjátszás kategóriában részt vettünk az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjén, aztán Bácsfeketehegyen a Színjátszó találkozón, versmondásban, prózamondásban is van első díjunk, vagyis első díjazottam is van az osztályból, matematikából is szép eredményeket értek el a gyerekek és tovább jutottak a magyarországi versenyekre is.”

Az idei év legtehetségesebb diákjai túlnyomórészt a természettudományok kategóriájából kerültek ki, hangzott el az eseményen. A Vajdasági Tehetségsegítő Tanács választotta ki a díjazottakat.

Gábrity Molnár Irén, egyetemi tanár, zsűritag: „Tíz éve, hogy minden évben a Tehetségsegítő Tanács megjutalmazza és felfigyel azokra a tehetségekre, akik a lakosság mintegy kettő-három százaléka. Közösségünknek nagyon fontos, hogy felfigyeljünk azokra a gyermekekre, akik kiválóak. Az idén 95 pályázóból választottuk ki a legsikeresebbeket.”

A vajdasági tehetséges diákok ajándékokban és pénzjutalomban is részesültek kiváló munkájuk elismeréséül.

 

Forrás: PannonRTV