Kezdőlap | Hirek > Délvidék > Működő kezdeményezések

Működő kezdeményezések

Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára kétnapos látogatáson járt a Vajdaságban. Szabadkán Pénzes János püspök atyával, Tótfaluban Utasi Jenő plébános úrral találkozott.
Az államtitkár úr meglátogatta msgr. dr. Német László nagybecskereki megyés püspököt is. A nagybecskereki leánykollégiumból a vendégek Muzslyára, az Emmausz fiúkollégiumot működtető szalézi atyákat keresték fel. A végek csodájának nevezték a szlovén, bolgár nemzetiségű atyák magyar fiatalokért folytatott tevékenységét.
A második napon Hertelendyfalván Halász Béla református püspök úrral találkozott Hölvényi György államtitkár, majd Újvidéken Nagy Margittal, az Apáczai Kollégium vezetőjével, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének elnök asszonyával, valamint az egyesület vezetőségével tárgyalt. A körutat Zentán fejezték be.
— Az ember nemcsak az anyagi támogatással, hanem a jelenlétével is biztatást tud adni. Itt, a Délvidéken élő, de nagyon gyakran szórványban működő kezdeményezéseket volt módomban meglátogatni — hangsúlyozta az államtitkár úr.
Forrás: Hét Nap


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?