Kezdőlap | Hirek > Délvidék > Nyolcadik alkalommal rendezték meg a...

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Mosolytenger Gyermekfesztivált

Több mint kétszázféle játék várta a zentai Népkertbe érkező gyerekeket és családokat vasárnap. A Mosolytenger Gyermekfesztivált immár nyolcadik alkalommal szervezték meg.

A Fel a magasba! nevet viselő részleg volt az egyik legnépszerűbb a kalandvágyó gyerekek körében.

Szabó Kornél: „Egyfolytában egyet kellett mászni, egyet lépni, végül felértem akkor meg nagyon jó volt. Nekem legjobban az tetszett, amikor csúsztam le.”

Vitéz László bábjáték-automatájánál hosszú sorok kígyóztak.
Recskó Dorka: „Mondja neki, hogy jó napot kívánok kishölgy itt szemben, azután kidobja a ceruzát meg a kis papírt, le kell rajzolni valamit és visszatenni.”

 

A szervezők az óvodások és az alsó osztályos gyerekek mellett a kisbabás családokra is gondoltak. A Babaváros nevű helyszínt a 0-tól 3 éves korosztály számára alakították ki. Itt a Zentai baba-mama klub szervezett színes programokat.

Kosiczky Kata, alapító, Zentai baba-mama klub : „Mivel ugye ez egy baba-mama klub, ezért igyekeztünk babás témákkal készülni. Tehát például baba pelenkázást, játék baba pelenkázást játszhatnak a gyerekek. Készítettünk egy gyerekméretű baba hordó eszközt, így kipróbálhatják a baba hordozást is. Kirakóst készítettünk szintén babás témákkal, színezőt, WC papír guriga babát… Tehát összefoglalva baba, babagondozással összefüggő téma.”

 

Zsoldos Ferenc, főszervező, Mosolytenger Gyermekfesztivál: „Akárhogyan is nézem, ez a Délvidék egyik legnagyobb családi rendezvénye és a gyerekeket megcélzó rendezvénye. Van pozitív hatása: amellett, hogy az emberek eljönnek, és jól érzik magukat, lehet látni azt, én észre vette, hogy egyre több, hasonló típusú, kisebb gyermekrendezvény van, ami jó.”

Az idei fesztiválon közel 230 játékhelyszín várta a gyerekeket, akik a megszerzett garasokat több helyen is beválthatták a fesztivál ideje alatt. A szervezők a jövőben szeretnék még több érdekességgel bővíteni a fesztivált.

 

Forrás: Pannon RTV

 

További képek, információk a rendezvény Facebook oldalán találhatók: https://www.facebook.com/mosolytenger/