Kezdőlap | Hirek > Délvidék > Tizenötödször szervezték meg az...

Tizenötödször szervezték meg az ÁMV-t

2016.04.02-án tartották az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét Szabadkán. Vajdaság különböző településeiről érkező diákok többek között képzőművészet-, nyelvápolás-, színjátszás- és szólóének-kategóriában mutathatták meg tehetségüket.   

Egy darab földért küzdöttek meg a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola diákjai a Mladost Művelődési Ház színpadán. A fellépésre csaknem egy évig készültek. Bozsik Violetta, Kozma Szabolcs, Csantavér: „Ez A Pál utcai fiúkból lett előadva, csak egy kicsit modernizáltuk az egészet. Van benne harcolás meg veszekedés is, de emígy egybe tartozik a csapat és 24-en vagyunk. Már majdnem egy éve gyakorolunk. Még a nyáron elkezdtük gyakorolni a harcokat és a szerepeket, és lassan összeállt a darab.”

 

Pannon RTV felvétele

A sokszínű előadások miatt a zsűrinek nagyon nehéz lesz kiválasztani a legjobbakat. Hajdú Tamás, zsűritag: „Szerintem nagyon nehéz dolgunk lesz, mert összesen 12 előadás lesz és 12 iskolából rengeteg gyerek. Nekünk pedig ki kell választanunk egy férfi és egy női legjobb szereplőt, valamint a legjobb eladást.”

A Szabadkai Zeneiskolában szólóének-kategóriában mutathatták meg tehetségüket a diákok. A kúlai Fenyvesi Petronella napi szinten készült a megmérettetésre. „A Honfoglalást adom elő Demjén Ferenctől, amire egy hónapot gyakoroltam minden másnap a tanárommal, valamint egyedül is gyakoroltam naponta egy órát.”

A Zeneiskolában évről évre egyre magasabb színvonalú előadással rukkolnak elő a diákok. Kanalas Zsófia, zsűritag: „A szempontok, ami alapján osztályozzuk a gyerekeket, mivel énekről van szó, az elsősorban a tiszta intonáció, a helyes szövegmondás és persze maga a színpadi megjelenés, ami szintén elengedhetetlen, főleg a könnyűzenében.”

A Majsai Úti Általános Iskolában főként a nyelvápoláson volt a hangsúly. Az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét idén 15. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.

 

Forrás: PannonRTV