Kezdőlap | Hirek > Délvidék > Vajdasági cserkészek ötletbörzéje...

Vajdasági cserkészek ötletbörzéje Temerinben

Most hétvégén 2018.12.01.-én tartotta ötletbörzéjét Temerinben a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség. Az egynapos program keretében sikerült közelebb kerülnünk 2019-2021 időszakra vonatkozó középtávú stratégia és akcióterv kidolgozásához.

A program a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség által készített helyzetértékelés bemutatásával kezdődött, amelyet Herédi Tivadar cserkésztiszt mutatott be. A helyzetértékelést követően jövőbeli tervek és célok megfogalmazásával foglalkoztak a résztvevők. Nagy öröm volt a szervezők számára, hogy a fiatalabb vezetők, az őrsvezetők is részt vettek az ötletbörzén és aktívan bekapcsolódtak az ötletelésbe. Számos új ötlet és téma került napirendre, amelyet figyelembe veszünk a stratégia kidolgozásánál.

A hosszú, de hatékony nap után a módszertani ládák kerültek kiosztásra. Minden csapatvezető, vagy a csapat képviselője átvette a módszertani ládát, amelyben módszertani eszközök, kézműves felszerelés és irodai kellékek vannak a csapatok számára. A módszertani láda beszerzése a Magyar Nemzeti Tanács és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg. A módszertani ládákon kívül a Magyar Cserkészszövetség EFOP 1.3.6. -17-2017-00001 Imre herceg terv- közelebb egymáshoz című projekt keretében kiadott „Gyermekvédelmi ismeretek cserkészeknek” nevezetű kiadványt is átvették a csapatvezetők, vagy képviselőjük. A tartalmas napot hálaadó imával zártuk.

Köszönet a képekért Sótanyi Zsófia őv.-nek és Úri Szűcs Réka cst.-nek.

Köszönet a vendéglátásért a temerini cserkészeknek.

 

Farkas Zsuzsanna cst.

Vajdasági Magyar Cserkészszövetség alelnöke