Kezdőlap | Hirek > Délvidék > XXI. számú őrsvezetőképzés záró...

XXI. számú őrsvezetőképzés záró programja

Horgoson a Domus Pacis közösségi és lelkigyakorlatos ház adott otthont a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség XXI. számú őrsvezetőképzésénék záró programjának.

A péntektől vasárnapig tartó útóhétvégén, összesen 22 őrsvezetőjelölt és 15 kiképző vett részt. Kiképzők érkeztek Magyarországról és Erdélyből is. A hétvége folyamán a cserkészek mind elméletben, mind gyakorlatban megmutatták cserkésztudásukat. Pihenésképpen különböző cserkész- és népi játékokat játszottak a hétvége résztvevői. A próbáztatás teljesítése után, cserkész módszertani dobozt készítettek, amelyet az őrsi gyűléseken tudnak majd hasznosítani. A próbák teljesítése után szombaton 22 vajdasági magyar cserkész tett őrsvezetői fogadalmat. A képesítési jelvények és diplomák kiosztása mellett a Magyar Cserkészszövetségtől kapott Őrsvezetői Kézikönyvek is kiosztásra kerültek az új őrsvezetőknek. A hosszú nap méltó lezárása volt egy táncház, melynek keretében a Kárpát-medencében lévő magyar néptáncokat sajátíthatták el, az ifjú őrsvezetők. A hangulatos táncházat Szécsi Zsolt és Csányi Tamara vezette. A program lezárása a vasárnapi szentmise volt a Domus Pacisban, amelyet Gutási Ákos horgosi plébános tartott.

Gratulálunk mind a 22 őrsvezetőnek, akik sikeresen teljesítették a képzést, s immár őrsvezetőként segítik a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség munkáját.

 

Farkas Zsuzsanna cst.

Vajdasági Magyar Cserkészszövetség alelnöke