Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > A 16.sz. csantavéri Szilágyi...

A 16.sz. csantavéri Szilágyi Erzsébet cserkészcsapat Téli tábora

Csapatunk január 5-e és 8-a között, kihasználva a téli szünet adta lehetőségeket, téli programot szervezett tagjai számára. A találkozó napjaiban a játékon és a szórakozáson volt a hangsúly. Emellett volt egy alapozó egészségügyi képzésünk, és tettünk egy rövid túrát a havas környéken.

Ellátogattunk Tornyosra, a Szabó Magdolna óvónéni által működtetett tájházba, ahol régi tárgyakat láthattunk, és megismerhettük azok történetét. Az óvónéni a csuhéból készült dísz- és használati tárgyak készítésébe is nyújtott némi tevékeny betekintést. A szombati tájházlátogatáson csatlakozott hozzánk Müller Miklós szegedi cserkész is. A negyedik napon egy szép eseményre került sor. Négy jelöltünk tett cserkészfogadalmat a vasárnapi mise keretein belül.
Köszönet a programok szervezéséért a Pásztor testvéreknek, dr. Popov Farkas Beátának az egészségügyi képzés levezetéséért, Szabó Magdolnának a kellemes és vidám napért, Utcai Róbert plébánosunknak minden segítségéért és Szabó Hunor cserkésztisztnek a fogadalomtétel levezetéséért.

 

16.sz. csantavéri Szilágyi Erzsébet cserkészcsapat