Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > A cserkész ahol tud, segít

A cserkész ahol tud, segít

 

A gunarasi alakuló cserkészcsapat is bekapcsolódott a gyűjtésébe, Olivér gyógykezelésért. Két alkalommal szervezett akciót Gunarason a cserkészcsapat. Az első alkalom beszámolóját Nyírádi Adél, csapattagtól olvashatjátok:

Korán reggel a csapattal a megbeszélt helyen találkoztunk, majd megterveztük, hogy hol állítsuk fel a standunkat. Felállítottuk a sátrat, majd kipakoltuk a palacsintasütéshez a hozzávalókat. A palacsintasütés fortélyait néhányunknak már sikerült elsajátítani, így ez nem bizonyult túl nehéz feladatnak. Aki pedig még nem volt mesetere a sütésnek, az hamar belejött. Elővettünk egy halom citromot és nekiálltunk a limonádé elkészítéséhez. Ez felettéb ragacsos munka volt, de megérte. Finom ízű limonádét sikerült készíteni. A palacsintát lekvárral megkenve, cukrosan és kakaósan tálaltuk. Sokan kedvelték a baracklekváros megoldást is. Sütöttünk gofrit is, a palacsinta mellett. Reggel héttől-délig kint voltunk. Nagyon sokan jöttek a faluból. Nagyon jól éreztük magunkat, érdekes volt közösen sütögetni és a közös élmény a csapattagokkal.

Jó érzés volt összefogni, és együtt segíteni.

A második alkalomról Gere Kitti segédtiszt, megbízott csapatparancsnok beszámolóját olvashatjátok:

Szerencsés vagyok, hogy aktív és tenni vágyó cserkészekkel dolgozom együtt.

Sokat gondolkodunk, azon mit lehetne tenni a közösségért, és sok jó ötlet van, amit szívesen csinálunk, de azt hiszem az Olivérnek való gyűjtés jóval kiemelkedik a többi közül. Az ihletet a többiek adták, akik ugyan így összefogva gyűjtöttek és sok helyen hallani lehetett. 

Több ötletből kifolyólag végül a palacsintasütés és a limonádékészítés mellett döntöttünk, amit a Gunaras Ifjúsági fóruma és az Univerzum nagyban segített az alapanyagok beszerzésével. Az előbb említett szervezetek minden technikai hátteret is biztosítottak számunkra a sütéshez.

Nagyon sikeresnek mondható az első jótékonykodásunk, de meggyőződésünk szerint a késői meghirdetés miatt sokan nem tudtak róla és mivel több alapanyag is megmaradt ezért tapasztaltabban nekivágtunk még egy ilyen programnak, csak most limonádé helyett teával szolgáltunk az adakozóknak. 

Második alkalommal is lelkesen és motiváltan folytattuk a palacsintasütést és a teakészítést. Összességében úgy gondolom, hogy jól teljesítettünk, amit nagyon szépen köszönnek a gunarasi cserkészek is. 

A két gyűjtés alkalmával összesen 42.000,00 dinárt sikerült összegyűjteni Olivér gyógykezelésére.

Büszke vagyok rájuk, hogy nagyon könnyen,  teli jó kedvel és szeretettel vitték végig ezt a két  programot is.


 

Gere Kitti st.

Gunarasi alakuló cserkészcsapat megbízott parancsnoka