Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > A hajdújárási Baba-mama klub...

A hajdújárási Baba-mama klub születésnapja

A Kolibri Nagycsaládosok Egyesülete harmadik éve végez kiemelten közhasznú tevékenységet a nagycsaládok összetartozásában.

Az egyesület berkein belül működő Baba mama klub ezen a héten lesz egy éves. Több mint 50 anyuka és körülbelül 60 gyerek (0-4 éves korig) látogatja heti rendszerességgel a klubot. A helységet a Poverello Alapítvány biztosítja Hajdújáráson.

A klub elsődleges célja, hogy találkozási és szabadidős lehetőséget nyújtson a környéken élő kisbabát és kisgyermeket nevelő szülők részére kötetlen, de szervezett formában. A babák beletanulnak a közösségi életbe, a mamáknak pedig  integrált, információs és közösségi szolgáltatásként is szolgál a klub, ami nem mellékes az egyébként alacsony lélekszámú településen.
A klubban sok hasznos ötlettel segítik a szülőket.

A Kolibri baba mama klub koordinátora Komenda Renáta védőnő.

A Magyar Nemzeti Tanács idei támogatásából (civil szervezeteknek kiít páyázatának eredményeképpen),  kültéri, formaillesztő és fűzős játékokat vásároltak. A játékok kiválasztását szakemberre bízták, ezenkívül olyan játékokat is vásároltak,a melyek azon kívül hogy megfelelnek a fent leírtaknak, hasznos kellékei a minden évben megszervezésre kerülő Gyermek és baba expo elnevezésú rendezvénynek.

A klub egyéves fennálása alkalmából december 5. –én születésnapi ünnepséget szerveznek a klubban, ahová a Mikulás is ellátogat.

Gajda Nóra