Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > A Közösségfejlesztési képzés II....

A Közösségfejlesztési képzés II. része

A hétvégén tartották a Közösségfejlesztési képzés II. modulját Kishegyesen a Kátai vendégházban a civil szervezeti vezetők és munkatársak részére. Vajdaság számos településéről érkeztek résztvevők: Újvidékről, Szabadkáról, Zentáról, Adáról, Magyarkanizsáról, Temerinből, Oromról, Kisoroszról, Muzslyáról, Horgosról.

A képzés előadói: Giczey Péter Debrecenből. Több mint 20 éves szakmai tapasztalata van a közösségfejlesztésben, Magyarországon az egyik legrégibb közösségfejlesztő. A terepen végzett gyakorlati ismeret mellett e témában a Debreceni Egyetem oktatója is.

Nánási Zsuzsanna nyugalmazott igazgatásvezető, szociálpolitikus. A hajdúhadházi Fiatalok Képzését Szervező, Polgári Nevelését Támogató FIKSZ PONT Egyesület Elnöke, és a Freedom Közösségi Ház szakmai vezetője. Ő volt a Hajdúhadházon évekig megszervezésre került Torzsás napok című nagysikerű rendezvény ötletgazdája és névadója. A rendezvényről kisfilmet mutatott be és ismertette a szervezés részleteit.

A résztvevők beszámoltak az elvégzett házi feladatokról, a saját közösségük feltérképezésről. Megtekintették a Szegvár című filmet és közösen kielemezték a filmben bemutatott közösségi munka folyamatait. Tanultak az információgyűjtésről, az aktív mag kiválasztásának és az interjú készítés módszereiről, és újabb házi feladatot kaptak a következő alkalomra. Az előadásokat érdekes aktivizáló csapatindító játékok követték.

A képzés megvalósulását a Magyar Nemzeti Tanács Civil Konzultatív Testülete támogatta.

 

Stausz Edina