Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > A törzs befogad...

A törzs befogad...

Az idei kiscserkész tanyázását a 11.sz. Nepomuki Szent János cserkészcsapat és az 52.sz. Kosztolányi Dezső cserkészcsapat közösen szervezte meg. A tanyázás a Horgos melletti Fácános tanyán zajlott. A tanyázás idei keretmeséje indiános volt.

Mi vezetők már egy nappal előbb kilátogattunk a tanyára, hogy előkészítsük és felépítsük a tábor helyszínét. A gyerekek másnap délután érkeztek. Amikor megérkeztek a gyerekeket bevezettük őket a keretmesébe, aznap még kézműveskedhettek, zászlót festhettek, énekeltek és sátrat állítottak. A vezető őrs a Farkas törzsbe tartozott a gyerekek, pedig még a kölyök indián törzsbe tartoztak. A tábor alatt a gyerekek feladata az volt, hogy a tábor végéig erősítsék a tudásukat és fizikai képességüket, hogy a tábor végére ők is a Farkas törzs tagjai lehessenek.  Második nap teszteltük is őket, hogy mire képesek és egy túrára vittük a gyerekeket, a kis kölykök megmutatták, hogy mire képesek, hiszen egész a Bálint-tóig elsétáltak. A Bálint-tón vízi programokat készítettünk nekik, ezekkel is felmérve a kölykök tudását. A sok-sok vízi móka után az egyik társunk egy levelet hozott nekünk, amiben az állt, hogy a Medve törzs megtámadta a táborhelyünket és túszul ejtette az ott maradt társainkat. Mi gyorsan visszasiettünk, és amikor visszaértünk az a látvány fogadott bennünket, hogy a társainkat elfogták és fához kötözték őket. Gyorsan segítségükre siettünk és kiszabadítottuk őket. A feldúlt táborhelyet látva a továbbiak folyamán jobban odafigyeltünk a táborhelyünkre és folytattuk a kölykökkel való foglalkozást. Sajnos nem volt szerencsénk, mert aznap éjjel a zászlólevonás után, éjszaka ismét megtámadtak minket a Medvék. Viszont most résen voltunk és sikerült őket elfognunk. A kölyköket felkeltve békét kötöttünk a Medve törzzsel és békekötés után mindenki ment aludni. A tábor következő napján kézműves foglalkozásokat tartottunk a kölyköknek. Többek között egy törzsi karkötőt, ami azt jelképezte, hogy a Farkas törzs tagjaivá válnak a kölykök. A nap további részén a jelöltek egy meseerdőn vettek részt, ahol megmutathatták tudásukat. Illetve sok-sok játék és ének színesítette a napunkat. A nap végét pedig tábortűzzel zártuk, ami sokak számára értékes, és emlékezetes volt.

A tábor nagyon szép élmény marad mindenkinek és nagyon örülünk, hogy egy tartalmas és élménydús tábort hoztunk létre a vezetőkkel.

 

Balogh Eszter őv.

52.sz. Kosztolányi Dezső cs.cs.