Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Alkotótábor A Domus Pacisban

Alkotótábor A Domus Pacisban

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával az újvidéki Ferences Rendház szervezésében Nela Horvát művészeti vezetése alatt alkotótábor zajlott a Domus Pacisban. A jelenlegi, sorrendben a harmadik lelkigyakorlatos házi alkotótábor témája: Kenyeret adtál nekünk a földből és az égből.

A másfél tucat képzőművész a kenyérről szóló alkotásaikon keresztül emlékeztetnek bennünket általánosságban a kenyér szerepére, és egyben távoli előkészületként irányítják figyelmünket a jövő évi Eucharisztikus Világkongresszusra.

 

Kapcsolódó hír:

„Kenyeret adtál nekünk a földből és mennyből”

Alkotótábort tartanak a horgosi Domus Pacisban vasárnapig, amit az újvidéki Ferences Rendház szervezett.

A jelenlegi, sorrendben a harmadik lelkigyakorlatos házi alkotótábor témája: Kenyeret adtál nekünk a földből és az égből.

A 18 szerbiai képzőművész a kenyérről szóló alkotásaikon keresztül emlékeztet bennünket a kenyér szerepére, ugyanakkor a jövő évi Eucharisztikus Világkongresszusra irányítják a figyelmünket.

Harmath Károly, atya, Ferences Rendház: „Kenyeret adtál nekünk a földből és mennyből. Eredetileg mennyből az imaszöveg jelentése. Ezt vettük alapul, azért hogy a mind a két valóság egybefonódását és lényegbeli összekapcsolódását kifejezésre juttassuk. Mintegy 18 művész vesz részt ebben az alkotótáborban, és arra buzdítottam őket, a rövid elmélkedésünkben a tábor kezdetén, hogy átgondoljuk kicsit, hogy mit is jelent tulajdonképpen a kenyér az ember életében.”

 

 

Forrás: PannonRTV