Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Arcus rajz, természetismeret és...

Arcus rajz, természetismeret és irodalmi pályázat

Az erdei fülesbagoly és telelőhelyei volt a témája az Arcus Környezetvédő Egyesület rajz, természetismeret és irodalmi pályázatának.

A pályázat eredményeit hétfőn este hirdették ki a topolyai Művelődési Ház Kiállítótermében. Az elsősök és másodikosok valamint a harmadikosok és negyedikesek korcsoportja szerint értékeltek, valamint több különdíjat is kiosztottak. A több mint kétszáz beérkezett gyermekrajzból kiállítás is nyílt.

Szemet gyönyörködtető munkák születtek az erdei fülesbagolyról és telelőhelyéről. Volt aki a valósághű ábrázolást választotta, de volt aki a fantáziáját vetette be.

Tóth Lili, Bácskossuthfalva: „Én a tanítónénimtől kaptam ezt az ötletet, és a telelőhelyét rajzoltam le a baglyoknak, ami van a parkban is meg a színház mellett.”

A gyerekek változatos technikát alkalmaztak az erdei fülesbagoly megörökítésére.

Vörös Trisztán, Felsőhegy: „A technika, amit használtam, hogy a tojást és a temperát összekevertem, és azt kell rákenni a lapra. Ha megszárítjuk, azt lehet egy kaparópálcával kikaparni és aztán zsír vagy pasztellkrétával kifesteni.”

Az Arcus Környezetvédő Egyesület Föld napi pályázatának célja felhívni a figyelmet a fokozottan védett madárfajra, az erdei fülesbagolyra. Az irodalmi pályázatra kevés munka érkezett, viszont a rajzpályázat népszerű volt. Harkai Ákos, elnök, Arcus Környezetvédő Egyesület, Topolya: „Ami a rajzpályázatot illeti, nagyon pozitív volt a visszajelzés, hiszen rengeteg mű érkezett, pontosabban 22 településről 219 pályamunka. Érdemes megemlíteni, hogy ebből 11 magyarországi. 22 iskolából pályáztak összesen és 21 pályázó önmaga küldte el munkáit.”

A díjazottak elismerő oklevelet és könyvjutalmat kaptak. Az erdei fülesbagoly kiállítás május negyedikéig tekinthető meg a topolyai Művelődési Házban.

 

Forrás: Pannon RTV