Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Az Ácsi Roma Egyesület...

Az Ácsi Roma Egyesület tevékenységének összefoglalója

A szabadkai Ácsi Roma Egyesület vezetősége összegezte az egyesület 2015-ös évi tevékenységét:

2015 januárjában összehívtuk a magyar roma fiatalokat, és elbeszégettünk velük, a továbbtanulással és a munkavállalással kapcsolatban. Egyesületünk próbálja ösztönözni a fiatalokat a tanulásra és megoldást találni a tanulási problémáikra.
Az Ácsi Roma Egyesület elnökasszonya februártól-júniúsig a Roma Nemzeti tanács tagjaival Észak Bácska településeit látogatta meg, ahol sok probléma merült fel. A magyar roma lakosság nagy része roma telepeken él ahol problémás az úthálózat, gondot jelent az iskolába való eljutás. A gyerekeknek sok esetben nincs meg az alapvető iskolai felszerelésük. Az Ácsi Roma Egyesület 160 diáknak osztott iskolai felszerelést, tanszereket. Az összes diáknak segítettünk az ősztöndíj megpályázásánal. Ebből 18 diák kapta meg Szabadkán, és Észak-bácskai régióból még 40 diák.
Közreműködésünkkel 15 középiskolás tanuló jutott be a választott szakra.
Nyolc felnőtt esetében közbenjártunk a munkahely létesítésénél.
Csantavéren a Roma Nemzeti Tanács együttmükődésével közbenjártunk két út kátyúzásáért elsősorban a gyermekek, és idősebbek  biztonságosabb közlekedésének a megteremtéséért.
2015 decemberében a Szabadkai Város dísztermében szinvonalas Roma Estet tartottunk, ifj. Sárközi Lajos, a  100 Tagú Cigányzenekar prímása ,és Suki Lajos brácsása voltak a zenész vendégeink a Szabadkai Cigány Zenekar kíséretével.
2015 decemberében 100 gyermek részére télapó csomagot osztottunk a Caritas és Szabadka Önkormányzatának együttműködésével.
A szervezet működését a Bethlen Gábor Alap támogatta.