Kezdőlap | Hirek > Észak-Bácska > Az interneten való megjelenésről...

Az interneten való megjelenésről tanultak a civilek

A Nyilvánossági kommunikációs szeminárium negyedik hétvégéjén az internetes megjelenés fortélyairól hallgattak előadást a civilek Kishegyesen a Kátai vendégházban. A 100 órás szeminárium szervezői a szegedi Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület és a Vajdasági Magyar Civil Szövetség. A program megvalósulását Magyarország külügyminisztériuma támogatja.

Bányai Balázs magyarországi marketing tanácsadó tartott előadást arról, hogy hogyan kell hatékonyan megjelenni az interneten, milyen egy jó blog, egy korszerű honlap és milyen szempontokra kell odafigyelni ezek készítésekor. A résztvevőkkel közösen kielemezték egymás honlapjait. Kitértek a látogatottság mérésére alkalmas funkcióra, több szempontból is elemezték néhány honlap látogatottságát. Elmaradhatatlan téma volt a közösségi portálon való megjelenési lehetőségek megvitatása.  Közösen megbeszélték a jelenlevők szervezeti Facebook oldalának látogatottságát. Az ingyenes megjelenési formák mellett Balázs kitért még a fizetős Facebook hirdetések fajtáira is és, hogy mikor melyiket érdemes alkalmazni. Érintették még a bemutatók készítésére használatos programok alkalmazását és példákat néztek az interneten, hogy milyen is legyen egy jól kidolgozott bemutató.

Borka Balázs kommunikációs tréner, a szeminárium állandó előadója a kommunikációs stratégia elemeit magyarázta el, ugyanis házi feladatként mindenki elkészíti a saját szervezetére vonatkozó kommunikációs stratégiát, amelynek egy részéből prezentációt kell összeállítani és a februári találkozón bemutatni.

Stausz Edina